Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-2

Σε ένα φοβερό ματς ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-2 τον Πανιώνιο, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και είναι πάλι στο +4 από τον Ολυμπιακό, με ένα ματς παραπάνω.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Γιάννου στο 2′, ο Δικέφαλος ισοφάρισε στο 8′ με τον Βίτορ, όμως ο Κολοβός με ανύπαρκτο πέναλτι έκανε το 1-2 στο 10. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 30′ με τον Μαντούρο, ενώ στο 70′ με τραβηγμένο πέναλτι ο Κλάους ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο 89′ ακυρώθηκε γκολ του Οικονόμου, που ήταν σε οριακή θέση… 

 

Πέναλτι, φωνές και… βροχή τα γκολ!

Το ματς ξεκίνησε εντυπωσιακά και στα πρώτα δέκα λεπτά είδαμε τρία γκολ! Ο Πανιώνιος μπήκε… φουριόζος, έπιασε στον ύπνο τον ΠΑΟΚ και μόλις στο 2ο λεπτό, μετά από λάθος του Μαντούρο και ωραία ασίστ του Ιμπαγάσα, ο Γιάννου αμαρκάριστος έκανε το 0-1. Ο Δικέφαλος όμως κατάφερε να αντιδράσει αμέσως, καθώς στο 8ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς, ο Βίτορ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση όμως ήταν άμεση και από την απέναντι πλευρά, καθώς ένα λεπτό αργότερα, ο Κολοβός έπεσε στην περιοχή του ΠΑΟΚ από μαρκάρισμα των Βίτορ – Κάτσε και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, μία… τραβηγμένη και λάθος απόφαση, καθώς δεν φάνηκε να υπήρχε εκτός από «βουτιά». Ο Κολοβός πάντως σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-2, με ένα γκολ που έβαλε… φωτιά στην Τούμπα. Από το σημείο αυτό και μετά, ο Δικέφαλος έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, καθώς τα νεύρα ήταν πάρα πολλά τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, όμως δεν απειλούσε καθόλου, ενώ ο Πανιώνιος σε κάθε αντεπίθεσή του «έψαχνε» το γκολ. Τελικά, στο 30′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρατς, ο Μαντούρο πετάχθηκε στο 2ο δοκάρι και με προβολή έκανε το 2-2.

Διαμαρτυρίες και φάσεις…

Από το γκολ της ισοφάρισης και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά και παρότι ο ΠΑΟΚ διατήρησε την κατοχή, ο Πανιώνιος ήταν και πάλι η ομάδα που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες. Στο 42′ ο Γιάννου δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή προβολή, αφού δεν πρόλαβε την μπάλα, ενώ ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό αργότερα με δυνατό σουτ εντός περιοχής, «υποχρέωσε» τον Ιτάνζ σε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Το ημίχρονο έληξε τελικά με σκορ 2-2 και την Τούμπα να… βράζει με τον διαιτητή.

Πέναλτι, ανατροπή και διαμαρτυρίες

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και ο Πανιώνιος τις ευκαιρίεςς. Στο 57′ μάλιστα, το σουτ του Κολοβού έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 59′ ο Ιτάνζ είπε «όχι» σε κοντινό σουτ του Γιάννου. Ο Δικέφαλος έγινε πιο επιθετικός με την είσοδο των Γκολάσα – Παπαδόπουλου και στο 70′ πάτησε περιοχή και κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου. Η απόφαση του Δελφάκη ήταν και πάλι τραβηγμένη και από τα ριπλέι δεν φάνηκε να δικαιώνεται. Ο Κλάους ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε σωστά και έκανε το 3-2. 

Ιτάνζ, οφσάιντ γκολ και πρωταθλητής!

Από το γκολ και μετά είδαμε κάτι πολύ περίεργο στην Τούμπα, καθώς ο ΠΑΟΚ γύρισε πίσω, έδωσε την κατοχή στον Πανιώνιο και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 80′ μάλιστα ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Μπουμάλ, ενώ στο επόμενο λεπτό έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Κολοβού. Οι φιλοξενούνενοι πίεζαν μέχρι το φινάλε (παρότι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ιμπαγάσα στο 88′), ο Δικέφαλος τα είχε… χαμένα, όμως άντεξε, κράτησε το 3-2 και πήρε μία «χρυσή» νίκη, αφού στο 89′ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του γκολ του Οικονόμου, που ήταν σε οριακή θέση και μάλλον σε κανονική θέση, αφού ήταν στην ίδια ευθεία.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έφυγε και πάλι στο +4 από τον Ολυμπιακό, με ένα ματς παραπάνω. Ό,τι και να συμβεί πάντως στο αυριανό ματς των Πειραιωτών με τον Πλατανιά, ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής χειμώνα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

FAMAGUSTA ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του MEGA Famagusta ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Ο Μάικλ με αφορμή το ντοκιμαντέρ, έρχεται πιο κοντά με την Χριστίνα και τον Αντρέα....