Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, σφαγή ΚΚΕ,Ποταμιού, Χ.Α,ΠΑΣΟΚ για 3η θέση…χωρίς δυναμική το ΚΙΔΗΣΟ

Ενδιαφέροντα στοιχεία από τη δημοσκόπηση της GPO,καθώς και εδώ φαίνεται να έχει προβάδισμα περίπου 3 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ , να γίνεται μεγάλη μάχη για την 3 η θέση μεταξύ Ποταμιού, Χρυσής Αυγής, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το νέο κόμμα του ΓΑΠ δεν δείχνει τη δυναμική που περίμεναν οι εμπνευστές του καθώς εμφανίζεται σε ποσοστά κάτω από το 3% και εκτός βουλής, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ αντέχει στο 5%. Εκτός βουλής και οι ΑΝΕΛ παρότι προηγούνται ελαφρώς του ΚΙΔΗΣΟ.

Προηγείται με 3,2% ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με ανοδική τάση για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, σύμφωνα με νέαδημοσκόπηση της GPO για το Mega.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 25,3%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι με 5,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,6%, το ΛΑΟΣ με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός μετά τις εκλογές θεωρείται οΑντώνης Σαμαράς με 40,3%, έναντι 34,9% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας απαντά το 23,5%.

Παρόμοια στοιχεία δείχνει και η έρευνα της alco που δημοσιεύτηκε νωρίτερα (δείτε εδώ) και μεγαλώνει τον προβληματισμό για τους ΑΝΕΛ και το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

Ως προς το κόμμα του Γ. Παπανδρέου, το σύνολο των ψηφοφόρων απαντά ότι το αντιμετωπίζει αρνητικά σε ποσοστό 87,7% και θετικά το 9,1%. Από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θετικά το βλέπει το 19,6% και αρνητικά το 79,3%. Το ΚΙΔΗΣΟ «κόβει» ψήφους κατά μείζονα λόγο από το ΠΑΣΟΚ αφού αποσπά το 12,3% των ψηφοφόρων του, ελάχιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ (1,5%), 4,2% από το Ποτάμι και 7,1% από άλλο κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ