Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Die Welt: Οι Έλληνες απέσυραν 2,5 δισ. καταθέσεις μόνο το Δεκέμβριο

Μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι ανησυχίες των Ελλήνων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας κλιμακώνονται σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt, κάτι που ώθησε πολλούς αποταμιευτές και εταιρείες να αντλήσουν συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ξεκίνησε δειλά – δειλά τον Νοέμβριο, όταν αποσύρθηκαν καταθέσεις περί τα 200 εκατ. Ευρώ και συνεχίστηκε και το Δεκέμβριο.

Αν και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως Bank run οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναφέρει η Die Welt.

Οι Έλληνες έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα σχολιάζει το δημοσίευμα, φοβούμενοι τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης.

Πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν προβάδισμα του κόμματος της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) του Αλέξη Τσίπρα, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024 Διανύουμε μία Δευτέρα γεμάτη όνειρα, ιδανικά, ευαισθησία, ανάγκη για προσφορά, αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποίηση νέων ιδεών και νέων σχεδίων! Τα κερδισμένα...