Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πέντε άστεγοι νεκροί στη Γαλλία

ΠΑΡΙΣΙ. Πέντε άστεγοι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία, καθώς οι θερμοκρασίες άρχισαν να πέφτουν δραματικά σε ολόκληρη τη χώρα. Ενας 29χρονος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο στην πόλη Ντουέ και δύο ακόμη, ένας 50χρονος στο Παρίσι και ένας 46χρονος Βέλγος στα νοτιοανατολικά της χώρας, μία μέρα αργότερα. Ολοι τους πέθαναν από υποθερμία λόγω του ψύχους, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Επειτα από ένα ασυνήθιστα ζεστό φθινόπωρο, η Γαλλία βιώνει τις τελευταίες μέρες ένα αιφνιδιαστικό κύμα κακοκαιρίας, με τον υδράργυρο να έχει πέσει στους 14 βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ στα ορεινά η θερμοκρασία είναι οκτώ βαθμούς χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, πολλοί εργαζόμενοι των κοινωνικών υπηρεσιών είχαν προσεγγίσει τον 29χρονο και του προσέφεραν στέγη, αλλά εκείνος αρνήθηκε την πρόταση. Αλλά και ο 50χρονος Παριζιάνος δέχθηκε παρόμοια πρόταση από τις αρχές. Εντοπίστηκε σε κατάσταση υποθερμίας και εξέπνευσε τη στιγμή που του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Βέλγος επίσης πέθανε από το κρύο, αλλά ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Ζούσε σε μία σκηνή με τη μητέρα του, η οποία ήρθε από το Βέλγιο για να τον φροντίσει. Στο μεταξύ, ανατολικά του Παρισιού βρέθηκαν χθες οι απανθρακωμένες σοροί δύο άστεγων ανδρών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά την οποία άναψαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο για να ζεσταθούν.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις στη χώρα επέτειναν τον κίνδυνο εκδήλωσης χιονοστιβάδων και την Κυριακή ένας άνθρωπος καταπλακώθηκε από μεγάλη ποσότητα χιονιού στις γαλλικές Αλπεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

FAMAGUSTA ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του MEGA Famagusta ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Ο Μάικλ με αφορμή το ντοκιμαντέρ, έρχεται πιο κοντά με την Χριστίνα και τον Αντρέα....