Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Και επίσημα υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία η Άντζελα Γκερέκου

Παρά τις προειδοποιήσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η Άντζελα Γκερέκου μια που το σκέφτηκε και μια που το κανε.

Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού και αποφάσισε να συστρατευθεί με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια νωρίς το πρωί της Πέμπτης αναφέρει πως «αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας.».


Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν από την επίσημη ανακοίνωση ήταν διατεθειμένος να ξεκινήσει ανοιχτό πόλεμο με την Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά για τα μάτια της Άντζελας Γκερέκου.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν αδιανόητη πράξη το να προσπαθεί η Συγγρού να υφαρπάξει όπως λένε εν ενεργεία υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ και να την ενσωματώσει στα ψηφοδέλτιά της κάνοντας λόγο για unfair πολιτικό παιχνίδι εις βάρος της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησε προχθές το βράδυ τηλεφωνικώς με την Κερκυραία βουλευτή και τότε σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη άρχισε να τού τα μασάει, λέγοντας γενικώς πώς έχει έναν προβληματισμό για το εάν θα πρέπει αυτήν την φορά να είναι υποψήφια. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Σημειωτέον ότι στις 5 Ιανουαρίου η Άντζελα Γκερέκου με γραπτή της ανακοίνωση επισημοποιούσε την κάθοδό της με το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια της Κέρκυρας επισημαίνοντας ότι δεν θα μπορούσε με βάση την προϊστορία της να πράξει κάτι διαφορετικό.

Στο μεταξύ όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την προσέγγισαν τοπικά στελέχη της ΝΔ και της έβαζαν λόγια πως δεν επρόκειτο να εκλεγεί παρά μόνο εάν ήταν υποψήφια με την γαλάζια παράταξη. Η Άντζελα Γκερέκου είχε ήδη εξετάσει και το ενδεχόμενο να κατέβει με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου ωστόσο οι πρώτες δημοσκοπήσεις την είχαν αποθαρρύνει και προτίμησε να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έμαθε για τις υπόγειες επαφές της υφυπουργού Πολιτισμού έδωσε εντολή στα στελέχη του να δώσουν ξανά στην δημοσιότητα την δήλωση της κ. Γκερέκου προκειμένου η ίδια να εξευτελιστεί και να φανεί ότι η κάθοδός της με την ΝΔ θα είναι προϊόν συμφέροντος και συναλλαγής.

Δεν είναι τυχαίο ότι προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν χθες ότι “εάν ο Σαμαράς το προχωρήσει τότε θα υπάρξει απάντηση”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ