Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αρνητική απόφαση της Κομισιόν = τέλος για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Το τέλος εποχής του κρατικού αερομεταφορέα θα σημάνει πιθανή αρνητική απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται αύριο.

«Σε περίπτωση που είναι αρνητική η εν λόγω απόφαση θα κρίνει παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν για τη λειτουργία της εταιρείας και θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα, οπότε δεν θα έχει άλλη επιλογή από την αναστολή των εργασιών», ανέφερε ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών και σε περίπτωση αρνητικής απόφασης, θα διασφαλιστούν η συνδεσιμότητα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Δεν θα υπάρξει κανένα κενό στη συνδεσιμότητα της χώρας. Έχουμε καταρτίσει κάποιο σχέδιο σε περίπτωση που η απάντηση θα είναι αρνητική», τόνισε.

Ο Μάριος Δημητριάδης επιβεβαίωσε ότι δύο αεροπορικές εταιρείες κατέθεσαν ενδιαφέρον για εξασφάλιση άδειας τοπικού αερομεταφορέα.

«Aegean και Ryan Air . Οι προσπάθειες είναι συνεχείς για να έρθουν κι άλλες εταιρείες στην Κύπρο ώστε να αυξηθεί η συνδεσιμότητα. Σύντομα θα υπάρξουν καρποί αυτής της προσπάθειας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, σε περίπτωση που κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές, η κυβέρνηση θα μελετήσει όλα τα δεδομένα για δημιουργία εξ ΄υπαρχής, νέου κρατικού αερομεταφορέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ