Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΛΟΧΟΥ

Του Μανώλη Κοττάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέπραξε προχθές ένα συγκλονιστικό λάθος το οποίο μετά βεβαιότητος θα βρεί μπροστά του : Παρασυρθείς από τις ανοησίες που του λέει ο ογκόλιθος της οικονομικής σκέψης Γιάννης Βαρουφάκης – ο οποίος ήταν στο επιτελείο Παπανδρέου το 2009- έστειλε μια επιστολή στους αναγνώστες της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας ” Χάντεσπλατ ” για να τους πει τι ; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δαγκώνει και μην φοβάστε ; Δυστυχώς, όχι μόνο αυτό .

Ο κύριος Τσίπρας επαναλαμβάνοντας το κολλοσιαίο λάθος που έκανε στην Σύνοδο Κορυφής του 2009 ο Παπανδρέου ο οποίος κατηγόρησε την πατρίδα μας ως διεφθαρμένη χώρα , επιτέθηκε ξανά με τα ίδια επιχειρήματα εναντίον της Ελλάδας, των επιχειρήσεων της και του λαού της. Προφανώς για να κάνει τον καλό στον Σόιμπλε . 
Αναζητείστε σας παρακαλώ στο διαδίκτυο το πλήρες περιεχόμενο αυτής της ανεκδιήγητης επιστολής . Σε ένα σημείο της αφού προηγουμένως έχει κατηγορήσει τις γερμανικές ηγεσίες ότι μας έδωσαν πολλά δανεικά τα οποία ”δεν χρειαζόμασταν” (!) ο Τσίπρας τονίζει ότι η δεύτερη δανειακή σύμβαση του 2012 ” χρηματοδοτεί την κλεπτοκρατία με δανεικά ” ! Σε άλλο δε σημείο καταγγέλει τρόικα και κυβέρνηση ότι κάνουν αλχημείες και ” χρησιμοποιούν Greek Statistics” για να παρουσιάσουν στην γερμανική κοινωνία ωραιοποιημένη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας !
 Αναρωτιέμαι : Τρελάθηκε ; Δεν διάβασε το τελευταίο βιβλίο του Βάν Ρομπέι στο οποίο περιγράφεται πως χρησιμοποίησαν οι Ευρωπαίοι την φράση του Παπανδρέου για διεφθαρμένη χώρα προκειμένου να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ” πειραματόζωο ” και τους Έλληνες πολίτες στους διεθνείς αποσυνάγωγους που ντρέπονταν να πουν την ταυτότητα τους στο εξωτερικό ; Γιατί το κάνει ; Νομίζει ότι χρησιμοποιώντας την λέξη ” κλεπτοκρατία ” χτυπά την ελληνική διαπλοκή ; Πόσο βαθιά νυχτωμένος είναι για να το νομίζει ; Τώρα που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει στην καμπούρα μας ταχύρρυθμα μαθήματα ηγεσίας ας μάθει το αυτονόητο : 

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και ο πιθανός εντολοδόχος πρωθυπουργός είναι η μάνα του λόχου . Όταν μιλά στο εξωτερικό στο όνομα της χώρας δεν δίνει την χώρα του για ”δημιουργική λογιστική” ούτε τις επιχειρήσεις της και το λαό του ως ” κλεπτοκράτες ”.
 Είδε κανείς την Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Ρέντσι, τον Ραχόι να κάνουν κάτι τέτοιο ; Θυμίζω ότι η Μέρκελ κυνήγησε στο εσωτερικό της χώρας την διαπλοκή της Siemens αλλά προστάτεψε σαν λέαινα τα στελέχη της εταιρείας αυτής στην Ελλάδα εξασφαλίζοντας τους ασυλία. Η επιστολή αυτή, δείγμα μικρομεγαλισμού και επαρχιωτισμού , αποτελεί μεγίστη ανοησία. Ο υποψήφιος πρωθυπουργός δεν δίνει ποτέ διαπιστευτήρια στην εφημερίδα των βιομηχάνων για να οικοδομήσει μια κωλοτούμπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ