Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψήφιους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ

Μαραθώνια ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπή ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου τα στελέχη της να καταλήξουν στα ονόματα των στελεχών που θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι στην επιτροπή στην οποία μετέχουν οι κύριοι Δ.Βίτσας ,Π. Λαφαζάνης, Π.Κουρουπλής , Θ .Δρίτσας ,Τ. Κορωνάκης και φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χθες δεν ήταν παρών δόθηκε σκληρή μάχη για τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ αφού έχουν καταγραφεί σοβαρές αντιδράσεις από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το απόγευμα πάντως – εκτός απροόπτου-αναμένεται να δοθεί από τη ΚΕ το πράσινο φως στις υποψηφιότητες αφού μέχρι την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στο πρωτοδικείο. Νωρίτερα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενημερωθεί από την επιτροπή υποψηφιοτήτων και να διαμορφώσει την εισήγηση της για την ΚΕ.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιθυμούν να τελειώνουν με αυτό το θέμα όσο πιο γρήγορα γίνεται προκειμένου οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν την προεκλογική τους καμπάνια που έτσι και αλλιώς είναι πολύ μικρή.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μην κάνει περιοδείες αφού πριν από λίγο καιρό είχε οργώσει την Ελλάδα μετέχοντας στις περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματος του. Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται να κάνουν μόνο πέντε συγκεντρώσεις –που προφανώς λόγο του καιρού θα γίνουν σε κλειστούς χώρους- σε αντίστοιχες πόλεις της χώρας.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, και ίσως Γιάννενα ή Λάρισα θα είναι οι πόλεις στις οποίες θα γίνουν οι συγκεντρώσεις ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Εν τω μεταξύ μετά το μπαράζ των … « τρομοκρατικών» δημοσιευμάτων για χρεωκοπία της χώρας από τον ξένο τύπο και την αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το κλίμα έχει αρχίσει να ισορροπεί αφού όπως λένε οι αντίθετες απόψεις έχουν αρχίσει να υπερτερούν. Επιμένουν πάντως ότι η επίθεση που δέχονται από ελληνικά και ξένα μέσα θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες και όσο οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν ότι τίποτα δεν αλλάξει για την ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ