Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η απάντηση της Εύας Καϊλή στο Ποτάμι

Προβληματισμό προκαλεί το Ποτάμι και ο Στ.Θεοδωράκης με τις τελευταίες κινήσεις του.
Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε η λαϊκίστικου τύπου ανακοίνωσή του σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπων τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από τις κυρίες Μαρία Σπυράκη και Εύα Καϊλή, αντίστοιχα.

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι υποστηρίζει ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης αποσπούν αυθαίρετα τις δύο ευρωβουλευτίνες από τα καθήκοντά τους και ότι έχουν εκπροσώπους Τύπου με έξοδα του Ευρωκοινοβουλίου. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Τα κόμματα που τον περασμένο Μάιο διαφήμιζαν τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό, με την πρώτη ευκαιρία έδειξαν πόσο σέβονται την Ευρώπη και τους θεσμούς της. Και τα δύο κόμματα της κυβέρνησης όρισαν ως εκπροσώπους τύπου δύο εν ενεργεία Ευρωβουλευτές αποσπώντας τις αυθαιρέτως από τα καθήκοντά τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Βέβαια, τι σημασία έχει ένας μήνας απουσίας από κάτι που δεν θεωρούν σημαντικό! Έχουν έτσι εκπροσώπους τύπου με έξοδα του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή δήλωσε αιφνιδιασμένη από την απρόκλητη προσωπική επίθεση στο πρόσωπό της και απάντησε τα εξής

Η βιαστική πρωτοχρονιάτικη επίθεση στο πρόσωπο μου από τo Ποτάμι, ομολογώ με αιφνιδίασε. Στην προφανή προσπάθεια μετάλλαξης του Ποταμιού σε κάτι πιο πολιτικοποιημένο, τύπου “Νέα Δημάρ” από όλα τα θέματα της επικαιρότητας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα μας, επέλεξε μια προσωπική επίθεση με επιχειρηματολογία Δημοτικού Σχολείου. Ας μην ανησυχούν, θα είμαι στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο το απαιτούν οι υποχρεώσεις μου.

Όσο για το έργο μου σε αυτό το βραχύ διάστημα στην Ευρωβουλή, αρκεί να αναφέρω την προστασία της πρώτης κατοικίας, που για πρώτη φορά με εισήγηση μου, θέσαμε ως κύριο στόχο της φορολογικής πολιτικής της ΕΕ, η στήριξη σε κάθε επίπεδο για το ψήφισμα του ΕΚ για την Κύπρο, αλλά και η συνεχής μάχη για το Μακεδονικό, κατάθεση πρότασης αντιμετώπισης της ανεργίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τοποθέτηση προτεραιοτήτων για φορολογική δικαιοσύνη, με τον Γιούνκερ να δεσμεύεται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κ.α.

Έχει μήπως την αντίληψη πως οι εκλεγμένοι Ευρωβουλευτές πρέπει να φέρονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμα και ενόψει των κρισιμότερων Εθνικών εκλογών για την παραμονή μας στην ΕΕ; Στη πορεία του Ποταμιού απο τις καλές προθέσεις ως την υπευθυνότητα, έχει πολυ δρόμο να διανύσει.

Καλή Χρονιά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ