Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο πρώτος τα παίρνει όλα. Ο δεύτερος; Τίποτα!

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης


Πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς. Τι πρωινό δηλαδή; Σχεδόν μεσημέρι! Μόλις είχα πιει τις πρώτες γουλιές καφέ, όταν τα δάκτυλά μου επεξεργαζόντουσαν μηχανικά την ροή των ειδήσεων στο smart phone. “Πρώτος λαχνός ο 87425”, έλεγε η είδηση. Κάτι μου θύμιζε. Έβαλα το χέρι βαθιά μέσα στο συρτάρι και ανέσυρα τα λαχεία που είχα αγοράσει πριν μερικές εβδομάδες. 87426! Κέρδισαν οι αριθμοί 87421, 22,23,24 και 25. Κι εγώ είχα τους αριθμούς 87426,27,28,29 και 30. Ο πρώτος τα παίρνει όλα. Ο δεύτερος τίποτα, που λένε και οι Αμερικάνοι…

Στην αρχή πίστεψα ότι κάποιο λάθος θα είχε γίνει. Ότι θα ήταν όπως παλιότερα που κέρδιζαν όλοι οι διπλανοί αριθμοί από τον πρώτο λαχνό. Αλλά αυτή την φορά δεν ήταν έτσι. Είχα την λάθος πεντάδα. Από το 87426 ως το 87430, αντί εκείνης από το 87421 ως το 87425. Κι ενώ μοιάζει ότι ήμουν τόσο κοντά, στην πραγματικότητα ήμουν το ίδιο μακριά με όλους εκείνους που είχαν αγοράσει λαχεία που δεν κέρδιζαν!

Μπορεί να είχα “διαφυγόντα κέρδη” από 40.000 ευρώ ως 6.000.000 ευρώ, ανάλογα και με την σειρά. Αλλά αυτά ήταν διαφυγόντα κέρδη. Τα ίδια διαφυγόντα κέρδη έχουν στο τέλος όλοι εκείνοι που δεν κέρδισαν και περιμένουν ότι θα είναι οι τυχεροί της επόμενης κλήρωσης. Καλώς ή κακώς όλοι οι χαμένοι μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Είτε βρίσκονται έναν μόλις αριθμό μετά τον πρώτο είτε ένα εκατομμύριο αριθμούς.

Από την άλλη μεριά, όλοι οι άλλοι δικαιούνται να αγοράσουν λαχνούς και του χρόνου. Επειδή βρέθηκαν πολύ μακριά από τον πρώτο αριθμό. Εγώ, όχι! Πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να βρεθώ άλλη μία φορά στην ζωή μου τόσο κοντά στον πρώτο λαχνό; Είναι πιο πιθανό να προσγειωθεί εξωγήινος σήμερα το βράδυ στην ταράτσα του σπιτιού μου!

Αυτό έγινε, πάει και τελείωσε. Στο κάτω – κάτω της γραφής ένα λαχείο ήταν. Εκείνος που αγοράζει λαχεία ξέρει και τους κινδύνους της επιλογής του. Θα μπορούσε να είναι κάτι πιο σοβαρό! Να μην αρχίσουμε τώρα, μέρες που είναι, τα συνωμοσιολογικά και να αναζητούμε την σημειολογία! Όπως ότι ο πρώτος στις εκλογές τα παίρνει όλα και ο δεύτερος τίποτα. Ή το άλλο, ότι ξέρω κι άλλους που έχουν φτάσει πολλές φορές στην πηγή και νερό δεν ήπιαν. Ή εκείνο που μου είπαν, από το κρατικό (λαχείο) ώρα να ετοιμάζεσαι για το λαϊκό.

Χρόνια Πολλά και Υγεία. Δεν ξέρω αν σας το είπα! Το μεγάλο προσωπικό κέρδος των τελευταίων μηνών είναι ότι μπόρεσα να αντιμετωπίσω μία μικρή επιπλοκή της υγείας μου. Κάτι που δεν θα το άλλαζα με όλα τα εκατομμύρια του κόσμου. Να είστε όλοι καλά και να χαίρεστε τις μικρές και σπουδαίες στιγμές που μας χαρίζει η ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ