Να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από την απόφαση για επιβολή ωραρίου στη μουσική των καταστημάτων στο Κολωνάκι επιχείρησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς.

«Η κατάσταση στην περιοχή του Κολωνακίου είχε ξεφύγει. Η δημοτική κοινότητα ακούγοντας τα παράπονα των κατοίκων πήρε αυτή την απόφαση για να μην γίνει σε όλα τα χαρακτηριστικά του Γκάζι επειδή υπάρχουν γύρω και κατοικίες» εξήγησε ο κ. Βαρελάς.

Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε ότι «είναι δύσκολο να εφαρμοστεί» η εν λόγω διάταξη εκφράζοντας πάντως την πίστη του ότι «το πρόβλημα θα μειωθεί».

Όπως εξήγησε υπάρχουν 40 δημοτικοί αστυνομικοί στην Α΄ δημοτική κοινότητα που διεξάγουν ελέγχους με ηχόμετρα προσθέτοντας ότι «έχουμε πολλές καταγραφές».

«Πιστεύω ότι θα μειωθεί το πρόβλημα. Ήδη υπάρχουν στοιχεία και καταστήματα που σταματούν να λειτουργούν με ανοιχτές πόρτες και υαλοπετάσματα» συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε, τέλος, ο πρώτος δρόμος σε παραβάσεις και τους δώδεκα μήνες του 2017 ήταν η Πατριάρχου Ιωακείμ και τρίτη η Σόλωνος.

Οι απαγορεύσεις αφορούν στις οδούς Ιπποκράτους, από το ύψος της οδού Σκουφά, Σκουφά με Ομήρου, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Μαρασλή, Αριστίππου, Κλεομένους, Ηλ. Ρογκάκου, Χερσώνος, Οκταβίου Μερλιέ και Ιπποκράτους.

Αν και η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την μετάδοση μουσικής μέχρι τις 22.00 κατά την χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 23.00 κατά την θερινή περίοδο, η νέα αυτή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων παρατείνει κατά μια ώρα το ωράριο της μουσικής στα καταστήματα που έτσι και αλλιώς δεν τήρησαν ποτέ τους περιορισμούς «βαρώντας» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και σε μεγάλη ένταση.

Αποτέλεσμα της ασυδοσίας και της μη επιβολής μέτρου στην λειτουργία των μπαρ ήταν να δημιουργηθεί μια χαοτική κατάσταση που οδήγησε σε καταγγελίες και μηνύσεις από την πλευρά των κατοίκων εναντίον παντός υπευθύνου.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι της δημοτικής Αρχής ορκίζονται ότι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να αφήσουν τα πράγματα στη τύχη τους και πως θα ταράξουν τους μαγαζάτορες στη νομιμότητα ώστε να μην επαναληφθούν οι αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top