Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΛΑΜΙΑ 1-1

Ο Απόλλωνας Σμύρνης έχασε ένα σωρό κλασικές ευκαιρίες ως το 88′ όταν και κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όμως ένα λάθος της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στη Λαμία να κλέψει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) με ένα εύστοχο πέναλτι στο φινάλε.

Μετά από προσπάθεια 90 λεπτών, ο Απόλλωνας… κατάφερε τελικά να μην νικήσει! Επί 88 λεπτά, οι παίκτες του Ζόραν Βούλιτς είχαν τον έλεγχο του αγώνα της 12ης αγωνιστικής στη Ριζούπολη και έχαναν ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς. Το γκολ του Ελμπάζ όμως δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 έδειξε προσωρινά πως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα νικούσε και την αστοχία της για να πάρει ένα πολύτιμο «τρίποντο» που θα της επέτρεπε να ξεκολλήσει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Ένα ακόμη τραγικό λάθος όμως, της στοίχισε την επιστροφή στις νίκες. Με τη συμπλήρωση των 90′ η Λαμία κέρδισε πέναλτι, ο Πίτι δεν αστόχησε κι έτσι έδωσε στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ τον ένα βαθμό, διατηρώντας τη αήττητη επί 5 σερί αγωνιστικές!

Πρώτη ευκαιρία στη Λαμία, οι… υπόλοιπες στον Απόλλωνα

Αργό και χωρίς ρυθμό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα με αρκετά φάουλ και λάθη στη μεσαία γραμμή, τουλάχιστον στο πρώτο δεκάλεπτό του. Ωστόσο, γρήγορα η εικόνα του βελτιώθηκε, με τον Απόλλωνα να παίρνει νωρίς τον έλεγχο της αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη κλασική ευκαιρία ήταν για τη Λαμία, όταν στο 9ο λεπτό ο Μπλάζιτς έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και έβγαλε τετ-α-τετ τον Βουό, όμως ο Τσόβιτς τον νίκησε με το πόδι και κράτησε το 0-0.

Από εκεί και μετά όμως η Ριζούπολη άρχισε να… κατηφορίζει προς την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 10′ ο Καστιγέχος είχε μια κεφαλιά άουτ από σέντρα του Κούρου, ενώ πέντε λεπτά, στο 15′ ο Αλμπάνης αστοχεί με κοντινή προβολή έπειτα από γύρισμα του Κοντοέ από δεξιά. Ένα ακόμη τρίλεπτο αργότερα, ο Αλμπάνης και πάλι έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, όμως ο Παπαδόπουλος ήταν στη σωστή θέση για να μπλοκάρει.

Κάπως έτσι, με τον Απόλλωνα να κρατά σταθερά τη μπάλα στα πόδια του και να ελέγχει τον ρυθμό, συνεχίστηκε το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Την ίδια ώρα, η εντελώς παθητική Λαμία προσπαθούσε απλά να κρατήσει μακριά από τα καρέ της τον αντίπαλο -χωρίς ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα- και ταυτόχρονα να ψάχνει κάποια καλή κόντρα, όπως στη φάση του 9′.

Οι γηπεδούχοι στα επόμενα λεπτά συνέχισαν να βρίσκουν φάσεις, όμως συνεχίστηκε και η αστοχία τους. Αρχικά στις δύο στημένες φάσεις, τα απευθείας φάουλ των Κονέ και Κούρου και έπειτα στην κλασική ευκαιρία του 34′. Ο Μάατσι ήταν αυτός που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε τις ντρίμπλες, απέφυγε τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε, όμως ο Ασίγκμπα είχε γυρίσει και έδιωξε πάνω στη γραμμή κρατώντας το «μηδέν» στον πίνακα. Άουτ αντίθετα κατέληξε η κοντινή προβολή του Καστιγέχος στο 41′ μετά από σέντρα του Κοντοέ, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Ένα πρώτο μέρος στο οποίο ο Απόλλωνας είχε τις περισσότερες φάσεις και την κατοχή της μπάλας, ενώ η Λαμία είχε να παραθέσει μονάχα την κλασική ευκαιρία του 9ου λεπτού και τίποτα άλλο από τη μέση και μπροστά.

Ίδια εικόνα, ίδια αστοχία

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν ως προς την εικόνα του αγώνα στην επανάληψη. Για την ακρίβεια, αντίστοιχη ήταν και η εξέλιξή του, με ένα αργό, χωρίς ρυθμό και φάσεις πρώτο τέταρτο και τον Απόλλωνα να ανεβάζει το τέμπο στη συνέχεια και να δημιουργεί ξανά ευκαιρίες για γκολ. Και να συνεχίζει να τις σπαταλά…

Η πρώτη από αυτές, στο 58′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κονέ -μια από τις πολλές καλές εκτελέσεις του στο ματς- ο Παπάζογλου βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, όμως η κεφαλιά του δεν ήταν καλή και πέρασε άουτ. Στο 67′ ο Παπαδόπουλος έσωσε το σουτ του Αλμπάνη μέσα από την περιοχή έπειτα από κάθετη του Ελμπάζ, ενώ άστοχη ήταν η κεφαλιά του Ισραηλινού μετά από φάουλ του Κονέ στο 70′. Ίδια κατάληξη τόσο για το πλασέ του Σιατραβάνη στο 78′ μετά από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Αλμπάνη, όσο και για την κεφαλιά του Μπιτζιμίν στο 81′ μετά το κόρνερ του Κονέ. Η τελευταία από τις… χαμένες ευκαιρίες για τον Απόλλωνα ήταν η κεφαλιά του Κύργια στο 84′, με τον Παπαδόπουλο να τη σώζει εντυπωσιακά.

Τελικά, στο 88′ ο Απόλλωνας έκανε το 1-0 με τον Ελμπάζ έπειτα από φάουλ του Ανιέτε, όταν ο Ισραηλινός έκανε το κοντρόλ και τις ντρίμπλες μέσα στην περιοχή, πριν πλασάρει εύστοχα τον Παπαδόπουλο. Η χαρά των γηπεδούχων όμως κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού ο Κύργιας στο 90′ κάνει ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Όμο που βρήκε ανεξήγητα πολύ χώρο στην άμυνα και μπήκε στην περιοχή, με τον Στυλιαρά να δείχνει σωστά τη λευκή βούλα. Ο Πίτι το εκτέλεσε εύστοχα στο 90+2′ και χάρισε στην ομάδα του τον ένα βαθμό.

Το ταμείο του αγώνα

Από τη στιγμή που ο Απόλλωνας έβγαλε επί της ουσίας μόνος τα… μάτια του, το αποτέλεσμα πρέπει να θεωρηθεί δίκαιο. Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν όσες ευκαιρίες δεν «έβγαλε» ο Παπαδόπουλος, η Λαμία είχε ουσιαστικά δύο κλασικές ευκαιρίες και βρήκε ένα γκολ και κάπως έτσι ήρθε αυτό το 1-1. Αν η ομάδα του Βούλιτς ήταν πιο προσεκτική θα είχε καθαρίσει νωρίς το ματς και σίγουρα δεν πρέπει να τα βάζει με τη διαιτησία.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ήταν αυτός που κράτησε ζωντανή τη Λαμία με τις επεμβάσεις του και ουσιαστικά της έδωσε τη δυνατότητα να πάρει αυτό τον ένα βαθμό. Πολύ καλή εμφάνιση για τους Αλμπάνη και Κονέ για τους γηπεδούχους, ιδιαίτερη πνοή -και ουσία- έδωσε και ο σκόρερ του 1-0, Ελμπάζ.

Ο χειρότερος του αγώνα

Βάσει συνολικής απόδοσης μάλλον ο Βουό που ουσιαστικά ακούμπησε τη μπάλα μόνο στη χαμένη ευκαιρία του 9′, όμως ο Κύργιας είναι αυτός που πρώτα χάνει την ευκαιρία του 84ου λεπτού και έπειτα κάνει ένα άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Όμο, στο πέναλτι της Λαμίας για το 1-1.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ανεξήγητη είναι η πολλή γκρίνια των γηπεδούχων για τη διαιτησία. Όλες οι αποφάσεις του Στυλιαρά και των βοηθών του είναι σωστές, τόσο στον πειθαρχικό έλεγχο και τα φάουλ, όσο και στο πέναλτι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι (66′ Σιατραβάνης), Ανιέτε, Καστιγέχος (52′ Ελμπάζ), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος.
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης (63′ Αναστασόπουλος), Κουκόλης, Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Λινάρδος (50′ Πίτι), Βουό, Βάντερσον (79′ Ακόστα).
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου), Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
Τέταρτος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ – Spoiler: Νέα συνταρακτικά επεισόδια από τις 14 Μαΐου

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στη συνέχεια της σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που βλέπουμε στον ALPHA. «Το προξενιό της Ιουλίας» έρχεται με νέα συνταρακτικά επεισόδια από τις 14...