«Η χώρα έχει ανάγκη να σταθεροποιηθεί. Το παλιό πολιτικό σύστημα είναι ασταθές, άρα χρειάζεται ένα προοδευτικό κέντρο. Η επιλογή του ηγέτη της Δημοκρατικής Κεντρώας Προοδευτικής Παράταξης θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της χώρας», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Lamia fm και στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες που δε θέλουν να ενταχθούν ούτε στη συντηρητική Δεξιά, ούτε στη λαϊκιστική Αριστερά. «Ούτε με το συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας ούτε με το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι τους έχουν θέση στο νέο φορέα», διευκρίνισε.

«Πλέον είμαστε στο ’17. Υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίζουν και οι Έλληνες που σηκώνουν την ελληνική σημαία στο εξωτερικό και αύριο τους θέλουμε πίσω. Ένας πολιτικός πρέπει να μπαίνει, να δημιουργεί, να προτείνει, να κυβερνά εάν ο λαός αποφασίσει να κυβερνά και να φεύγει, να αποσύρεται, να δίνει την ευθύνη στον επόμενο. Είναι μια σκυτάλη η εξουσία, αλλά κάποιοι θεωρούν ότι είναι μια μαγκούρα, την οποία πρέπει να χρησιμοποιούν συνεχώς και συνεχώς», είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς την απόφαση συμμετοχής του στις διαδικασίες για το νέο κόμμα, διευκρίνισε ότι αυτή πάρθηκε από τη στιγμή που έφυγε από το τραπέζι η συζήτηση για ενσωμάτωση στη ΔΗΣΥ και άνοιξε εκείνη για τη δημιουργία ενός πραγματικά νέου, προοδευτικού φορέα.

«Ο εκλογικός στόχος μπορεί να είναι το 15%, ποσοστό απολύτως εφικτό. Εφόσον η ψηφοφορία για την ηγεσία συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό πολιτών, θα υπάρξει μια δημοσκοπική εκτίναξη σε διψήφιο ποσοστό. Εάν δεν κάνει η Ελλάδα βήματα στα επόμενο διάστημα, τα παιδιά μας θα συζητούν για μνημόνια. Πρέπει να καταργηθεί το κομματικό κράτος και χρειαζόμαστε ένα κόμμα της λογικής. Ερχόμαστε με διάθεση να ενώσουμε το κέντρο, να ενώσουμε τους δημοκρατικούς πολίτες, να το δυναμώσουμε, να αναλάβουμε μέρος της διακυβέρνησης ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων. Είμαστε ένα κυβερνητικό κόμμα», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top