Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέα απόδειξη ζωής για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη – 5 μήνες στα χέρια των απαγωγέων

Η εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” της Κρήτης αποκαλύπτει ότι την περασμένη Παρασκευή εστάλη επιστολή του Μιχ. Λεμπιδάκη, ο οποίος συμπληρώνει πέντε μήνες ομηρίας

Μία επιστολή – απόδειξη ζωής έλαβε ταχυδρομικά πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος είναι όμηρος απαγωγέων εδώ και πέντε μήνες. Στην επιστολή έχει αναγνωριστεί ο γραφικός χαρακτήρας του επιχειρηματία κι επιχειρείται να ενθαρυνθεί η οικογένεια του Μ.Λεμπιδάκη, η οποία όπως κι εκείνος ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα και ο Θ.Περβολαράκης, πρόκειται για κείμενο λίγων γραμμών που δείχνει τον γραφικό χαρακτήρα του απαχθέντος. Πρόκειται για μια νέα απόδειξη ότι είναι ζωντανός, ωστόσο το περιεχόμενό της από τη μία χαρίζει την ελπίδα από την άλλη όμως προβληματίζει…

Σε κάθε περίπτωση το γράμμα αυτό αναπτερώνει τις ελπίδες ότι σύντομα, όπως όλοι εύχονται, η
περιπέτεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη θα έχει αίσιο τέλος.

Ίσως και οι άνθρωποι που ευθύνονται για την ανθρώπινη αυτή τραγωδία να έχουν κατανοήσει ότι τα θέλω τους δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν, όχι γιατί δεν υπάρχει η διάθεση, αλλά διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να συγκεντρωθεί το αστρονομικό ποσό που ζητείται.

Συμπληρώθηκαν πλέον πέντε μήνες από την ημέρα που απήχθη.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έστειλαν sms, μετά από μεγάλο διάστημα διακοπής της επικοινωνίας, που ξεπέρασε τις 20 ημέρες.

Η αποκατάσταση της επικοινωνίας σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία και ενδείξεις που έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιοι, κάνει κάποιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να είναι «συγκρατημένα αισιόδοξοι» σε σχέση με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι απαγωγείς για περίπου τρεις εβδομάδες, από τις αρχές Αυγούστου και μετά, δεν είχαν επικοινωνήσει με την οικογένεια. Την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο, επανήλθαν και πάλι μέσω sms από «πακιστανικό» (ανήκει σε άτομο-«φάντασμα» στο εξωτερικό) κινητό τηλέφωνο μίας χρήσης. Το αισιόδοξο σενάριο για τις Αρχές είναι οι απαγωγείς να καταλάβουν –έστω και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση- ότι η οικογένεια έχει εξαντλήσει τις δυνάμεις της όσον αφορά στη συγκέντρωση χρημάτων. Αν συμβεί αυτό, κάτι που όλοι εύχονται, δεν αποκλείεται η υπόθεση-θρίλερ να λήξει μέσα στο Σεπτέμβριο. Διαφορετικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή της.

cretalive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Economist βάζει τον Μητσοτάκη στην κούρσα διαδοχής της φον ντερ Λάιεν

Η διάχυτη αμφίσβητηση προς το πρόσωπο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «φουντώνει» τις συζητήσεις για εναλλακτικές υποψηφιότητες για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Πώς...