Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συμβολαιογράφοι και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη, είπε ότι οι εννέα συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας πλήρωσαν το κόστος δημιουργίας της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (Δείτε Εδώ), νέες πληροφορίες έρχονται στο φως.

Mετά από επικοινωνία που είχαμε με τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, προκύπτει το γεγονός πως ακόμη οι σύλλογοι δεν έχουν πληρώσει ακόμα, ούτε ένα ευρώ. Ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ναυπλίου κ. Δημουλάκης μας είπε ότι έχει ήδη συμφωνηθεί να πληρώσουν από 20.000 ευρώ ο κάθε σύλλογος και αν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει, τότε το μερίδιο του θα καταβληθεί από το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο των Αθηνών. Επιπλέον, τόνισε πως οι Συμβολαιογράφοι κινήθηκαν στη σωστή κατεύθυνση αναλαμβάνοντας το κόστος δημιουργίας της πλατφόρμας.

Στην ίδια λογική κινείται και η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης κ. Καλογεράκη – Αρχοντάκη, που σημειώνει πως οι Συμβολαιογράφοι προσφέρουν θετικό έργο αναλαμβάνοντας το κόστος της πλατφόρμας και δεν άφησαν τα funds να το αναλάβουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Γιαννακούρης εκφράζει την αντίθεσή του σχετικά με την καταβολή 20.000 ευρώ από τους Συμβολαιογράφους, υπογραμμίζοντας όμως το γεγονός ότι στην Κέρκυρα δεν υπάρχουν τα προβλήματα που συναντάμε στα Ειρηνοδικεία Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης κ. Τερζίδης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, καθώς οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση του συλλόγου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή «Εκλεκτικές Συγγένειες» με τον Ανδρέα Σταματόπουλο, είπε ότι το λαϊκό κίνημα κατά των πλειστηριασμών θα συνεχιστεί και θα βρεθούν τρόποι να εμποδιστούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 151-152-153

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 151-152-153 Επεισόδιο 151 Ο Ισίδωρος επιστρέφει από...