Το μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αξιοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για να σχολιάσει την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τη χώρα από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αφήνοντας αιχμές για την απόφαση Τραμπ, σημείωσε ότι κανένα κράτος, όσο ανεπτυγμένο και εάν είναι, δεν μπορεί να αποφύγει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και γι' αυτό τον λόγο είναι αναγκαίο τα πιο πλούσια και ισχυρά κράτη να πρωτοπορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι οι μεγάλες χώρες οφείλουν «να δείχνουν τον δρόμο, να αποτελούν παράδειγμα με τις δράσεις και τις πολιτικές τους. Και όχι να γυρίζουν την πλάτη αδιαφορώντας για ένα παγκόσμιο πρόβλημα που γιγαντώνεται και απειλεί την ανθρωπότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η περιβαλλοντική υποβάθμιση γεννά δυστυχία, φτώχεια και λειτουργεί αποτρεπτικά για την ανάπτυξη. «Η βιώσιμη ανάπτυξη με αυστηρούς κανόνες και καθορισμένο πλαίσιο ώστε να εξυπηρετείται η πρόοδος αλλά ταυτόχρονα να μην επιβαρύνεται αλόγιστα το περιβάλλον είναι ύψιστη προτεραιότητα. Και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε όλοι», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο pontiki.gr.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top