Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ηλεκτρονικός μπούσουλας για όσους θέλουν να στήσουν τη δική τους δουλειά

Tο σύνολο των πληροφοριών που χρειάζεται μια επιχείρηση, αλλά και οι εν δυνάμει επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες που αναζητούν χρηματοδότηση παρέχει η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης www.360funding.gr, η οποία συγκεντρώνει με χρηστικό τρόπο όλες τις ευκαιρίες χρηματοδοτικής ενίσχυσης από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς κανένα κόστος για τον ενδιαφερόμενο.

Η Πειραιώς έχει για την επόμενη τριετία budget νέων χορηγήσεων ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και 3 δισ. ευρώ για τις μεσαίες, ενώ επιδιώκει μια συνολική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων σε όλα τα επίπεδα και προτεραιότητα για την τράπεζα όσο αφορά τις χορηγήσεις είναι τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Από το ΕΣΠΑ Για τις επιχειρήσεις υφίστανται αυτή τη στιγμή, εκτός τραπεζικού δανεισμού, σημαντικοί πόροι: από το ΕΣΠΑ ύψους 15 δισ. ευρώ (χωρίς το κομμάτι των υποδομών), εκ των οποίων 5 δισ. ευρώ αφορούν τον αγροτικό τομέα, ως τα 2 δισ. ευρώ του αναπτυξιακούνόμου, αλλά και τα συνολικά 120 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μέρος των οποίων μπορεί να λάβουν ελληνικές επιχειρήσεις. 

Η πρωτοβουλία του 360funding εντάσσεται στη στρατηγική της τράπεζας να στηρίζει τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν στο δύσκολο περιβάλλον και θέλουν να αναπτυχθούν, τόνισε η Ευτυχία Κασελάκη, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας. Δυνατότητες χρηματοδότησης δεν προέρχονται μόνο από τραπεζικό δανεισμό αλλά και από σειρά προγραμμάτων ευρωπαϊκών και εθνικών, για τα οποία όμως οι μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις έχουν περιορισμένη δυνατότητα πληροφόρησης, σημείωσε. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Βερελή, Senior Director με αντικείμενο την Περιβαλλοντική και Αναπτυξιακή Τραπεζική, το 360ο Funding αποτελεί ένα ευέλικτο και σύγχρονο σημείο ενημέρωσης που διευκολύνει τη διάδοση της διαθέσιμης πληροφόρησης για τα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης που σήμερα είναι πολυσύνθετη, διάσπαρτη και πολλές φορές δυσνόητη. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι μια δυνατή μηχανή αναζήτησης που με βάση τα κριτήρια που συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος, δημιουργεί ένα προσωποποιημένο προφίλ που δίνει πληροφορίες για τα κατάλληλα προγράμματα, αλλά και στέλνει ειδοποιήσεις όταν «τρέξουν» στο μέλλον νέα, που πιθανώς ενδιαφέρουν τον επιχειρηματία. Επενδυτικές ανάγκες 
Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει από αύριο το μεσημέρι και κατευθύνει με εύκολο και άμεσο τρόπο στην εύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού προγράμματος που ανταποκρίνεται στις επενδυτικές του ανάγκες. Παράλληλα, προβάλλονται τα πακέτα προϊόντων και υπηρεσιών της Τράπεζας Πειραιώς, όπως το Πειραιώς Επιχειρείν 360°, τα οποία έρχονται να υποστηρίξουν την υλοποίηση της επένδυσης μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Επιχειρηματική πίστη Η Μαρία Καραφυλίδου, senior director λιανικής τραπεζικής τόνισε τη σημασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία. 
Η Πειραιώς έχει μερίδιο 35% στην επιχειρηματική πίστη, με συνολικά υπόλοιπα επιχειρηματικών δανείων ύψους 40 δισ. ευρώ εκ των οποίων πάνω από το ήμισυ, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις με τζίρο ως 2,5 εκατ. ευρώ και δανεισμό ως 1 εκατ. ευρώ είναι ο κορμός του επιχειρηματικού πελατολογίου με υπόλοιπα 1 δισ. ευρώ και είναι ενδεικτικό ότι παρά το κακό πρώτο τρίμηνο εξαιτίας της αβεβαιότητας και της κακής ψυχολογίας έγιναν εκταμιεύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ προς πολύ μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Την ύπαρξη σημαντικής ζήτησης χρηματοδότησης από προγράμματα του αγροτικού τομέα επιβεβαίωσε ο Γιάννης Χανιωτάκης, επικεφαλής του αγροτικού τομέα της Τράπεζας Πειραιώς και μάλιστα τόνισε ότι ως τώρα οι αιτήσεις είναι ως και τετραπλάσιες από τον προϋπολογισμό των προγραμμάτων. Το περιεχόμενο του 360° Funding ανανεώνεται συνεχώς και παρέχει στους ενδιαφερόμενους εντελώς δωρεάν πρόσβαση σε όλη την επικαιρότητα σχετικά με τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις και δυνατότητα λήψης newsletter για τακτική ενημέρωση, χρήση της μηχανής αναζήτησης για να εντοπίζουν το πρόγραμμα ενίσχυσης που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ενημέρωση με e-mail ή SMS για όλα τα νέα προγράμματα (προκηρύξεις) που ταιριάζουν στο επιχειρηματικό τους προφίλ καθώς και εξειδικευμένους ενημερωτικούς οδηγούς για τα προγράμματα ενίσχυσης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ