Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες ΚΚΕ ότι γίνονται υποκλοπές διέταξε ο Άρειος Πάγος

Για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων μιλά η καταγγελία του ΚΚΕ – ΟΤΕ: Από τον μέχρι στιγμής έλεγχο δεν έχει βρεθεί κάποια δυσλειτουργία – ΝΔ: Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η οποία είναι στη Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση μόλις ενημερώθηκε για τις καταγγελίες έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελομένων από την πλευρά του ΚΚΕ.
Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και προς τούτο ανέλαβε την διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του προίσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος στον Περισσό και ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για συνακροάσεις και συνεχείς οχλήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο τηλεφωνικό του κέντρο.

ΚΚΕ: Περίεργες συνακροάσεις στο «Σπίτι του Λαού»

Καταγγελία από το ΚΚΕ που αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος στον Περισσό ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα το ΚΚΕ αναφέρει πως ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για συνακροάσεις και συνεχείς οχλήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο τηλεφωνικό του κέντρο.

Αναλυτικά η καταγγελία του ΚΚΕ αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε προφορικά για το θέμα τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που εμφανίζονται στις συνακροάσεις, Πάνο Ρήγα (ΣΥΡΙΖΑ), Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ) και Σπύρο Λυκούδη (Ποτάμι).

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα εντόπισαν αρχικά οι υπεύθυνοι των κεντρικών γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό. Συγκεκριμένα, υπήρχαν περιπτώσεις που η τηλεφωνική γραμμή χτυπούσε παράλληλα στα γραφεία του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής ειπώθηκε πως το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και πως θα υπάρξει ενημέρωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), του ΟΤΕ και όλων των αρμόδιων φορέων.

ΝΔ: Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η καταγγελία του Κ.Κ.Ε. είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη.

Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».

OTE: Ο μέχρι στιγμής έλεγχος δεν δείχνει κάποια δυσλειτουργία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΤΕ μετά την καταγγελία του ΚΚΕ για υπόπτες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στο «Σπίτι του Λαού»

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως μετά την ανακοίνωση του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, και όσον αφορά στον ΟΤΕ, η εταιρεία ενημερώνει για τα εξής:

Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται.

Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας.

.protothema.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ