Μετά τον Κώστα Καραμανλή, που βεβαίως αποφεύγει κάθε δημόσια δήλωση αλλά «μιλά» με τις πράξεις του – πολλές εκ των οποίων το τελευταίο διάστημα δεν άφησαν καμία αμφιβολία για τη στήριξή του στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη – και ο Αντώνης Σαμαράς, με μία ηχηρή παρέμβαση χθες από την Ξάνθη, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό του Προέδρου της Ν.Δ.

Με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν ευρύ προβάδισμα της Ν.Δ., τους δύο πρώην Προέδρους και Πρωθυπουργούς να στηρίζουν και την έννοια της εσωκομματικής αντιπολίτευσης εξαφανισμένη, ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει να έχει όλο το χρόνο για να προετοιμάσει τόσο το πρόγραμμα όσο και τους συνδυασμούς του κόμματος για τις επικείμενες εκλογές.

Ωστόσο, για τους προσεκτικούς παρατηρητές η σύμπτωση των κ. Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά στηστήριξη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν σημαίνει ότι οι δύο πολιτικοί άνδρες ταυτίζονται και στους τόνους ή την εν γένει πολιτική ανάλυση. Αμφότεροι εκτιμούν, και δεν το κρύβουν, ότι η παράταση του βίου της κυβέρνησης θα έχει αρνητικές συνέπειες για τη χώρα.

Όμως, το πολιτικό μήνυμα που στέλνουν διαφέρει: ο μεν Καραμανλής επιμένει, σε όλους τους τόνους, στην ανάγκη να κυριαρχήσουν λογικές συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων καθώς τα δύσκολα παραμένουν μπροστά, ο δε Σαμαράς παραμένει στη γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης και της απόρριψης κάθε μορφής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

newpost.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top