Τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα επαναφέρει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015, την περίοδο δηλαδή που ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης, επανέλαβε σε σημερινές του δηλώσεις ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Νομίζω ότι έγινε κατανοητό μετά την ομιλία του προέδρου μας προχθές το βράδυ, αυτή η πρόταση παραμένει στο τραπέζι», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης στον Real FM.

Και συμπλήρωσε: «Δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι θα αμελήσουμε, θα διαγράψουμε, θα ξεχάσουμε πραγματικές ευθύνες ανθρώπων που μέσα από την πλάκα που έκαναν και μέσα από την εξουσία που κάποιοι, ακόμη πιο επικίνδυνοι, τους έδωσαν, βλέπε πρωθυπουργός της χώρας δηλαδή ο κ. Τσίπρας, έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ θα αναζητήσει πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Επειδή συζητούμε για μία συγκεκριμένη περίοδο που έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, δηλαδή έχουμε τρίτο μνημόνιο με 9 δισ. , έχουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ουσία μία απώλεια από πακτωλό χρημάτων, δεν φεύγει από πουθενά αλλού, φεύγει από τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Έχουμε τη μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια σε ένα υπερταμείο, όλα αυτά δεν είναι μικρά, αμελητέα λαθάκια. Είναι μεγάλα λάθη με μεγάλο κόστος που μεταφέρεται όλο αυτό στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Ε, δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε».

Στο ερώτημα αν με όσα είπε εννοεί ότι εκτός από πολιτικές θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Νομίζω ότι εγώ είμαι σαφής στην απάντησή μου. Είμαι απολύτως σαφής».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top