Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλα του… γάμου δύσκολα στην κεντροαριστερά

«Ναι μεν αλλά» από το Ποτάμι, την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ θέλουν όλα να έχουν τελειώσει μέχρι τον Δεκέμβριο

Αν και οι παλιοί έλεγαν πως τα συνοικέσια κρατούν περισσότερο από τους μεγάλους έρωτες, το πρόβλημα της κεντροαριστεράς είναι ότι κανείς δεν βλέπει κανέναν ως σύντροφο ζωής. Μάλλον όλοι ψάχνουν για μια εφήμερη λύση. Που θα επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να ξεκολλήσει από τα μονοψήφια και στο Ποτάμι να αποφύγει την έξοδο από τη Βουλή, στο βαθμό που δεν πέτυχε να γίνει ο χώρος συγκέντρωσης όλων των εκσυγχρονιστικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Αν και το προαναφερθέν κίνητρο για τον κάθε ένα από τους δύο θα ήταν για κάποιους από μόνο του ισχυρό, στην πραγματικότητα οι αντιστάσεις είναι πολλές.

Η Φώφη Γεννηματά πιέζεται από μια ισχυρή ομάδα στελεχών που αντιδρούν στην αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ. Για αυτό και η πρόεδρος του κόμματος μελετά το ενδεχόμενο συνεδρίου ή ακόμη και δημοψηφίσματος στη βάση του Κινήματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανησυχεί μήπως κληθεί να αντιμετωπίσει και άλλη υποψηφιότητα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πχ, του Νίκου Ανδρουλάκη ή του Γιάννη Μανιάτη. Για αυτό και συνεργάτες του στην Σεβαστουπόλεως διακινούν την ιδέα «ένας υποψήφιος από κάθε κόμμα». Πως όμως μπορείς να αποκλείσεις κάποιον όταν απευθύνεσαι στη βάση; Το θέμα προκαλεί αντιδράσεις, όπως προκάλεσε αντιδράσεις και η ιδέα κάποιων στο ΠΑΣΟΚ να σχηματισθεί η νέα κεντρική επιτροπή με βάση τα ποσοστά των κομμάτων. «Με περιορισμούς και ποσοστώσεις δεν φτιάχνεις το νέο» επισημαίνουν έμπειρα πολιτικά στελέχη.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Τούντας (ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών) αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ενσωμάτωσης, αλλά τον έχουν αποδεχθεί καθώς έχουν πειστεί πως αν δεν υπάρξει ενότητα ο χώρος δε θα έχει μέλλον.

Σε αυτό το κλίμα άλλα στελέχη επιμένουν στην ανάγκη ενός εντελώς νέου κόμματος και άλλα διερευνούν ακόμη το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την ηγεσία της κεντροαριστεράς, εφόσον στηθούν κάλπες. Στο πρώτο μήκος κύματος κινούνται η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης κα. Αντίθετα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προετοιμάζεται για την προοπτική να διεκδικήσει την ηγεσία, αλλά περιμένει και αυτός με τη σειρά του τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στο κάδρο ενδέχεται να μπει και ο Γιάννης Μανιάτης που φέρεται να δουλεύει πάνω στο σενάριο της εναλλακτικής υποψηφιότητας αν δεν κατέβει κάποιος άλλος εκπρόσωπος των εκσυγχρονιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ – Spoiler: Νέα συνταρακτικά επεισόδια από τις 14 Μαΐου

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στη συνέχεια της σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που βλέπουμε στον ALPHA. «Το προξενιό της Ιουλίας» έρχεται με νέα συνταρακτικά επεισόδια από τις 14...