Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κατρούγκαλος: Ειδικά προγράμματα για τους άνεργους στα ΜΜΕ

Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα κανάλια που κλείνουν, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η νομιμότητα είναι προϋπόθεση, πρόσθεσε τονίζοντας ότι και τα κανάλια που δεν πήραν άδεια δεν σημαίνει ότι δεν έχουν άλλες επιλογές.

Ο υπουργός Εργασίας επιτέθηκε τόσο στους ιδιοκτήτες των καναλιών, όσο και σε κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως είχαν εντοπιστεί παραβάσεις, τις περισσότερες σε ΣΚΑΙ και ΜΕΓΚΑ, σε ό,τι αφορά εργασιακές συνθήκες, λέγοντας “θα δώσω στη δημοσιότητα τα στοιχεία μόλις μου τα δώσει η επιθεώρηση εργασίας”.

Ο κ. Κατρούγκαλος πάντως φάνηκε να μην… ανησυχεί για μεγάλο αριθμό ανέργων μετά το “μαύρο” στα κανάλια, λέγοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης της εκπομπής των καναλιών είτε συνδρομητικά είτε μέσω internet.
Σε ό,τι αφορά τους ανέργους τεχνικούς και δημοσιογράφους ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως το υπουργείο μελετά ειδικά προγράμματα που θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων.

Πλασματικά έτη:
3 αλλαγές ζητούν οι δανειστές. Μία είναι η μείωση των εκπτώσεων από 15% σε 2% ανά έτος. Η διαφορά ωστόσο λέει ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι μεγάλη. Οι δανειστές ζητούσαν πολύ περισσότερα είπε χαρακτηριστικά.

Ένταξη στον ΟΑΕΕ όσων είναι στον ΟΓΑ καθώς είναι κάτοικοι δήμων κάτω των 2.000 κατοίκων:
Συμφωνήσαμε με τους θεσμούς να εξαιρεθούν όσοι νοικιάζουν δωμάτια και δεν είναι αγρότες. Αυτοί θα πάνε στον ΟΑΕΕ, είπε ο υπουργός, τονίζοντας πως όσοι είναι αγρότες και νοικιάζουν δωμάτια θα παραμείνουν στον ΟΓΑ.

Εισφορές:
Έχουμε ζητήσει από τους θεσμούς να θεωρείται ότι όποιος πληρώνει είναι ενήμερος και έτσι θα μπορεί να ενταχθεί σε ρύθμιση.

ΕΚΑΣ:
Αυτό που έγινε είναι πάρα πολύ κακό, μας επιβλήθηκε στο μνημόνιο του Ιουλίου και ψηφίστηκε και από τα άλλα κόμματα, είπε ο κ. Κατρούγκαλος.
Επιχειρούμε να μην πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ, αν σε ένα ζευγάρι χάθηκε το ΕΚΑΣ και από τους δύο θα προσπαθήσουμε να επανέλθει στον έναν, αλλά και μια κάρτα αλληλεγγύης στο 30% του ΕΚΑΣ που έπαιρναν, τόνισε ο υπουργός.

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ – Spoiler: Η Μάγια παίρνει εκδίκηση από την Βασιλική

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στο σημερινο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ Η σειρά του ΑΝΤ1 που σάρωσε στην πρεμιέρα της την τηλεθέαση, αναμένεται ακόμη...