Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη επιτυχία της ημερίδας Ε.Ε.Α.- ALIBABA

Με απρόβλεπτα μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών και φορέων επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, η ημερίδα ενημέρωσης και επιχειρηματικών συνεργασιών που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας με προσκεκλημένη την μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, την κινεζική ALIBABA.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Δ. Μάρδας, και η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Ε. Κουντουρά.

Το άνοιγμα των εργασιών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, εξέφρασε την έκπληξη του για την μεγάλη συμμετοχή επιχειρήσεων. Όπως επεσήμανε, «Ξεκινήσαμε για μια εκδήλωση των 100 συμμετοχών, ξεπεράσαμε εδώ τους 500 και αν είχαμε και διπλάσια αίθουσα πάλι δεν θα χωρούσαμε! Αποφασίσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον οικονομικό γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου που ακούει στο όνομα ALIBABA. Χρειάστηκαν μήνες προσπάθειας και πολλές επαφές για να κάνει αποδεκτή την πρόσκλησή μας. Σήμερα έχουμε τη χαρά να βρίσκονται ανάμεσά μας υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας που θα μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία μας μέσω συνεργασιών και σύναψης επιχειρηματικών συμφωνιών. Κομβικό ρόλο στο αποτέλεσμα αυτό έπαιξε η συμμετοχή του Ε.Ε.Α. στο τελευταίο ταξίδι κυβερνητικής αντιπροσωπίας στην Κίνα, όπου με τη συμβολή του πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον ισχυρό άνδρα τηςALIBABA, κ. Τζακ Μα».

Η κα Κουντουρά στάθηκε στις νέες προοπτικές τουριστικής, πολιτιστικής και οικονομικής συνεργασίας που ανοίγονται με την Κίνα, εξ αφορμής αυτής της σπουδαίας συνέργειας. Όπως είπε, «ενισχύουμε την εξωστρέφεια, ενθαρρύνουμε στρατηγικές συνεργασίες που αποφέρουν όχι μόνο οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη αλλά προάγουν και την αλληλοκατανόηση, την πρόοδο και την ευημερία των λαών».

Από την πλευρά του ο κ. Μάρδας τόνισε ότι «όλα όσα γίνονται τώρα είναι συνέχεια της προσπάθειες και των συναντήσεων που έγιναν στην Κίνα με τη συνεργασία του Ε.Ε.Α. Η κυβέρνηση ήδη έχει θέση σε λειτουργία μια ιστοσελίδα πληροφοριών για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προωθήσουν την εξωστρέφεια. Φέτος διερευνούμε τις δυνατότητες πραγματοποίησης, όσο παράξενο και αν φαίνεται, εμπορικών αποστολών με ηλεκτρονικό τρόπο! Δεν θα χρειάζεται οι επιχειρηματίες να μεταβαίνουν στο εξωτερικό, αλλά με μια διαδικασία τηλεκόμφερενς που αρχίζουμε να διερευνούμε με τους ειδικούς της πληροφορικής, θα επιδιώξουμε να προωθήσουμε και αυτή τη διαδικασία εξωστρέφειας»

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ALIBABA, κ. Rodrigo Cipriani Foresio – Managing Director Alibaba Italy, Spain, Portugal and Greece, αφού επέλεξε το εγκώμιο της Ελλάδος για την προσφορά της στο παγκόσμιο πολιτισμό και στη ανθρώπινη σκέψη, ανέπτυξε την οικονομική διάσταση της πλατφόρμας της εταιρείας η οποία δεν περιορίζεται στο εμπορικό σκέλος αλλά σε πολλές πτυχές της οικονομικής, πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας. Εξέθεσε τα σπουδαία οικονομικά στοιχεία της alibaba τα οποία την κάνουν την πρώτη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου του κόσμου με 600 εκ. χρήστες των υπηρεσιών της, 10 εκ. πωλητές, 500 δισ. δολάρια τζίρο, ρυθμούς αύξησης 20% το χρόνο και με διάθεση ενός εκατομμυρίου προϊόντων από τις πλατφόρμες της! Όπως είπε, κάθε μέρα αποστέλλονται 42 εκ. δέματα αλλά υπήρξε ένα διήμερο προσφοράς που η εταιρεία ετοίμασε και απέστειλε 400 εκ. δέματα από παραγγελίες! Στόχος της εταιρίας είναι να φτάσει τα 2 δισεκ. πελάτες.

Στη συνέχεια στελέχη της alibaba και του Ε.Ε.Α. πραγματοποίησαν ειδικές εισηγήσεις στο πλαίσιο των σκοπών της μερίδας, ενώ ακολούθησαν επιχειρηματικές συναντήσεις Κινέζων και Ελλήνων με στόχο την πρακτική υλοποίηση των επιχειρηματικών στόχων που έθεσε η ημερίδα.

Εκτιμώντας τα αποτελέσματα της ημερίδας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναπάντεχα μεγάλη ανταπόκριση των επιχειρήσεων, η οποία όμως θέτει στο Ε.Ε.Α., την απαίτηση να ανταποκριθεί σε πολύ υψηλότερα καθήκοντα, απέναντι στη ελληνική επιχείρηση και στην ελληνική κοινωνία. Ο ρόλος του Ε.Ε.Α. αναβαθμίζεται, μαζί αναβαθμίζεται και ο επιμελητηριακός θεσμός και αυτό είναι μια νέα πρόκληση που το Επιμελητήριο την αποδέχεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ