Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χανιά: Seatrac για ΑμεΑ στην παραλία της Νέας Χώρας

Tο πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC που έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ, τοποθέτησε σήμερα ο Δήμος Χανίων στην παραλία της Νέας Χώρας.

Πρόκειται για μια ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Το SEATRAC που φέρει την ονομασία ΜΚ5 αυτό αποτελεί την πλήρη έκδοση και περιλαμβάνει πακέτο τηλεμετρίας, ντουζ πάνω στη συσκευή και φωτοσυναγερμό για την αποτροπή κακόβουλων ενεργειών.

Το πακέτο τηλεμετρίας δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή SEATRAC να είναι συνδεμένη με το διαδίκτυο και αξιοποιώντας την τεχνολογία του Internet Of Thinks παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες.

Οι πληροφορίες αυτές αφορούν μετεωρολογικές συνθήκες. Οι πιθανοί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα από το σπίτι τους να βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί στην ακτή καθώς και να έχουν πληροφορίες για τη θερμοκρασία του αέρα αλλά και τη θερμοκρασία νερού. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληροφορηθεί κάποιος τη θερμοκρασία του νερού στο σημείο που θέλει να επισκεφθεί.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στην εταιρία να παρακολουθεί τη διάταξη μέσω τηλεμετρίας και να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση που βρίσκεται η συσκευή.

Αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό με σταθερή ταχύτητα, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα, χωρίς τη βοήθεια συνοδών. Είναι πλήρως αυτόνομο αφού διαθέτει φωτοβολταϊκό σύστημα.

zougla.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ – Spoiler: Η Μάγια παίρνει εκδίκηση από την Βασιλική

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στο σημερινο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ Η σειρά του ΑΝΤ1 που σάρωσε στην πρεμιέρα της την τηλεθέαση, αναμένεται ακόμη...