Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον δρόμο που χάραξε ο Μαδούρο

Του Γιώργου Κράλογλου

Τρεις εβδομάδες πριν την ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη γίνεται άνω-κάτω γιατί ο κορβανάς δεν έχει ούτε 6.000.000 ευρώ για καθυστερημένους μισθούς (Ιουνίου –Ιουλίου) του ΟΑΣΘ που βούλιαξε και η “αριστερή κοινωνική πολιτική”. Το κράτος βρίσκεται σε προχωρημένη στάση πληρωμών αλλά, στη Βενεζουέλα των Βαλκανίων, ο Τσίπρας βλέπει ότι “…η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία ανακάμπτει, και η ανεργία αποκλιμακώνεται”!!!

Και από την ώρα που ο Τσίπρας θεωρεί (χθεσινή αντίδρασή του για σενάρια εκλογών) ότι “…είναι δύο φορές ανόητος όποιος μπροστά στην ανάπτυξη αυτή ζητάει εκλογές…” μόνο κακόπιστοι κρίνονται… και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ που αντί να βλέπουν ανάπτυξη… μιλάνε για στάση των μισθών επειδή φορτώθηκαν και την δήθεν κοινωνική πολιτική εισιτηρίων των υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αλλά τι να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ (θα πει ο αντίλογος της προπαγάνδας) αφού έχει τα χέρια του δεμένα… και για τον ΟΑΣΘ όταν μόνο η πρώτη δόση των 6,5 δισ. ευρώ του τρίτου μνημονίου μας επιβάλλει την πώλησή του μαζί με τον ΟΛΘ και την ΕΥΑΘ.

Προφανώς γι’ αυτό και ο σύντροφος υπουργός Σπίρτζης είπε στους εργαζόμενους του κρατικού ΟΑΣΘ να πάνε να τον βρουν αλλά όχι πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου… που περιμένουμε την Τρόικα.

Και να ήταν μόνο ο ΟΑΣΘ ξένος δάκτυλος ενάντια στο αριστερό όραμα της Βενεζουέλας των Βαλκανίων; Είναι και η ΔΕΗ…

Που την πάς την ΔΕΗ που έχει την απαίτηση να της εξοφλήσει το κράτος τα πάνω από 250 εκατ. ευρώ που χρωστάνε τα υπουργεία του, οι Οργανισμοί του, οι Δήμοι και οι Δημοτικές-κρατικές υπηρεσίες του.

Μόνο το υπουργείο Μεταφορών του συντρόφου Σπίρτζη χρωστάει στην ΔΕΗ κοντά στα 60.000.000 ευρώ για το ρεύμα που χρειάζονται να λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες!!!

Φαντασθείτε να κάνει η ΔΕΗ αναγκαστική διακοπή του ρεύματος στους φωτεινούς σηματοδότες. Φαντασθείτε να κόψει το ρεύμα στα υπουργεία και στις ΔΕΚΟ που δεν πληρώνουν κάπου 50.000.000 ευρώ.

Τι είναι λοιπόν τα 250.000.000 ευρώ χρέη του κράτους προς την ΔΕΗ (από τα οποία τα 90.000.000 οφειλόμενες επιστροφές ΦΠΑ) αν δεν είναι καραμπινάτη στάση πληρωμών;

Ίσως να είναι και αυτή μια κοινωνική πολιτική συγκοινωνούντων δοχείων του κράτους μπαταχτσή… αλλά εμείς να αδυνατούμε να το καταλάβουμε και το λέμε απλοϊκά… στάση πληρωμών του κράτους προς το κράτος ή, ακόμη απλοϊκότερα…, μορφή χρεοκοπίας.

Μπαταχτσήδες όμως είναι και οι ιδιώτες (θα μας πει βεβαίως η προπαγάνδα) κρύβοντας όμως ότι τα χρέη του ιδιώτη (εκτός των επαγγελματιών απατεώνων που πάλι έχει εκθρέψει η ελληνική κρατική οικονομία) είναι λύση, παράφωνη μεν, αλλά αναγκαστική στην πρωτοφανή φορομπηχτική πολιτική. Λύση πριν από το λουκέτο…

Όμως ο ιδιώτης από τον συνταξιούχο, μέχρι τον μισθωτό, τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία, τον μεγαλοκτηματία, αλλά και τον καρχαρία… της οικονομίας “μαντρώνεται” αν θέλει και όποτε θέλει το κράτος.

Αυτό άλλωστε γίνεται και τις ημέρες αυτές με τα 150.000 κατασχετήρια που παραδόθηκαν σε οφειλέτες του κράτους και τα 200.000 που θα ακολουθήσουν.

Θα πληρωθούν χρέη με σπίτια, οικόπεδα, χωράφια, με κληρονομιές, με οικονομίες στην Τράπεζα αλλά και με φυλάκιση αν δεν φθάσουν οι κατασχέσεις.

Το κράτος όμως, με την μορφή της κεντρικής κυβέρνησης, πως θα πληρώσει το κράτος, με την μορφή ΔΕΚΟ και Οργανισμών;

Θα τους πληρώσει όπως πλήρωσε ο Σκαραμαγκάς σβήνοντας δύο κρατικές Τράπεζες; Θα πληρώσει όπως η ΛΑΡΚΟ την ΔΕΗ που την έκανε να μην μπορεί να συνέλθει ή όπως θα πληρώσει τους προμηθευτές η κρατική βιομηχανία ζάχαρης που “ανέστησε”, στα λόγια, ο σύντροφος Λαφαζάνης παριστάνοντας (το 2015) τον “καπετάνιο” των αριστερών κοινωνικοποιήσεων…

Αναφερθήκαμε στην επικαιρότητα επειδή καθρεφτίζει την ίδια στάση πληρωμών του προηγούμενου Φεβρουάριου αναμένοντας την τύχη της πρώτης δόσης-θρίλερ. Τότε που πάλι δεν είχε ο κορβανάς ούτε 6.000.000 ευρώ να καλύψει την οποιαδήποτε μαύρη τρύπα. Και ας είχαμε υπογράψει, πριν ένα εξάμηνο, συμφωνία με τον Μαδούρο για συμμετοχή της Βενεζουέλας στην ανάπτυξη της Ελλάδας… Την σημερινή ανάπτυξη. Αυτήν που βλέπει μόνο ο Τσίπρας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ – Spoiler: Νέα συνταρακτικά επεισόδια από τις 14 Μαΐου

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στη συνέχεια της σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που βλέπουμε στον ALPHA. «Το προξενιό της Ιουλίας» έρχεται με νέα συνταρακτικά επεισόδια από τις 14...