Ενας νέος που έπασχε από κατάθλιψη και δεν είχε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, ήταν ο δράστης του μακελειού στο Μόναχο, που άφησε πίσω του εννέα νεκρούς και 27 τραυματίες, σύμφωνα με το νεότερο επίσημο απολογισμό, πριν αυτοκτονήσει.

Τα θύματα του ένοπλου ήταν από 14 έως 45 ετών, με πέντε ανήλικους και τρεις γυναίκες ανάμεσά τους. Πληροφορίες της ΕΡΤ κάνουν λόγο και για Ελληνα ανάμεσα στα θύματα. Στη συνέντευξη Τύπου δεν δόθηκαν στοιχεία για την εθνικότητα των νεκρών και αναφέρθηκε μόνο ότι κατοικούσαν στο Μόναχο και στις γύρω περιοχές και δεν επρόκειτο για τουρίστες. Πληροφορίες της Le Monde αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν τρία νεαρά άτομα από το Κόσοβο. Επιπλέον, ο Μεχμούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 3 Τούρκοι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το Reuters. Από τους τραυματίες, οι 10 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Είχε 300 σφαίρες

Ο δράστης έφερε ένα Glock 9 χιλιοστών, χωρίς άδεια οπλοφορίας, ενώ στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου τόνισε ότι η επίθεση δεν είχε σχέση με τους πρόσφυγες και ότι δεν υπάρχουν εμφανείς διασυνδέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα σημείωσε ότι δεν είχε πολιτικά κίνητρα. «Πρόκειται για κλασική περίπτωση ένοπλου αμόκ και όχι για τρομοκρατία», υπογράμμισε.

Είχε κατάθλιψη

Πρόκειται για έναν 18χρονο Γερμανο-ιρανό, γεννημένο στο Μόναχο, ο οποίος ήταν είχε κάνει ψυχολογική θεραπεία για κατάθλιψη, σύμφωνα με την αστυνομία, που τον χαρακτήρισε διαταραγμένο. Δεν ήταν γνωστός στις αρχές, πριν από αυτό το αιματηρό περιστατικό. Στο σπίτι του, όπου έγιναν έρευνες, δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, αλλά όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου, θα πρέπει να εξεταστεί και ο υπολογιστής του. Στο σπίτι του βρέθηκε και ένα βιβλίο για μαζικές δολοφονίες.

Παράλληλα, οι αρχές επανέλαβαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχε και άλλος δράστης στην επίθεση του Μονάχου.Προφανής σύνδεση με τον Μπρέιβικ

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει εμφανής σύνδεση ανάμεσα στον δράστη στο Μόναχο και τον ακροδεξιό τρομοκράτη Αντερς Μπρέιβικ, τον άνθρωπο πίσω από το μακελειό στη Νορβηγία το 2011.

Η σελίδα στο Facebook

Ο αρχηγός της αστυνομίας ρωτήθηκε και για τις πληροφορίες ότι ο δράστης είχε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook, δελεάζοντας κόσμο να πάει στο σημείο που θα «χτυπούσε», προσφέροντας δωρεάν γεύμα στα McDonalds, εκείνος απάντησε ότι κατά πάσα πιθανότατα ήταν κάτι που οργάνωσε ο ένοπλος.

Σε ερώτημα για το στόχος του ήταν παιδιά, δεν το επιβεβαίωσε αλλά ούτε το απέκλεισε. «Θα πρέπει να μιλήσουμε με τους μάρτυρες για να δούμε αν είχε συγκεκριμένο στόχο ή αν πυροβολούσε αδιακρίτως», πρόσθεσε.

Αυτοκτόνησε ο δράστης

Παρά τις αρχικές πληροφορίες, ότι ο δράστης είχε τραυματιστεί από τα πυρά των αστυνομικών, ανακοινώθηκε ότι ο 18χρονος έφερε μόνο ένα τραύμα στο κεφάλι, άρα επιβεβαιώνεται ότι αυτοκτόνησε.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του, αλλά δεν κατάφεραν να τον τραυματίσουν, σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

iefimerida.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top