Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1 ΠΑΟΚΑΡΑ στα αστέρια!

Ραντεβού με τα…αστέρια έδωσε ο ΠΑΟΚ που έφερε 1-1 με τον Παναθηναϊκό, πήρε την πρώτη θέση των play off και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Chamnpions League. Ο Δικέφαλος αγχώθηκε παραπάνω από ό,τι χρειαζόταν, παρά το γεγονός ότι φανερά καλύτερος από τον αντίπαλο του.

Με τον Πέλκα στα πλάγια της επίθεσης αποφάσισε τελικά να παρατάξει την ομάδα του ο Βλάνταν Ίβιτς στο 4-3-3 που επέλεξε, έχοντας αρκετές απουσίες που έπρεπε να διαχειριστεί. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Βίτορ, Μαλεζάς και Κίτσιου η τετράδα της άμυνας, οι Τζιόλης, Τσίμιροτ και Χαρίσης στα χαφ, ενώ στην επίθεση, ο Ροντρίγκεζ τοποθετήθηκε στα δεξιά, ο Πέλκας αριστερά και ο Αθανασιάδης στην κορυφή. Πολλές απουσίες είχε και ο Αντρέα Στραματσιόνι ο οποίος επέλεξε επίσης το 4-3-3 με τον Λέτο στην κορυφή της επίθεσης και τους Κλωναρίδη και Εβαντζελίστα συμπαραστάτες του στις πτέρυγες.

Με φόρα από την κερκίδα και τον αέρα του φαβορί μπήκε στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και την κατοχή της μπάλας. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από τα πρώτα λεπτά για ένα γρήγορο γκολ και έφτασαν μια ανάσα από το να το πετύχουν, αν ο Στιλ δεν έβγαζε εντυπωσιακά γυριστό σουτ του Μαλεζά μέσα από την μικρή περιοχή στο 6′.

Η ανωτερότητα του Δικεφάλου μεταφράστηκε σε γκολ στο 18ο λεπτό, όταν ο Πέλκας πρώτα έκλεψε την μπάλα και μετά έβγαλε την ασίστ στον Ροντρίγκες. Ο Αφρικανός έπιασε ένα φανταστικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στη γωνιά του Στιλ και έγραψε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό αλλά ένα… θεόσταλτο γκολ του Παναθηναϊκού άλλαξε τα δεδομένα. Ήταν το 26′ όταν ο Λούντ επιχείρησε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Βίτορ και κατέληξε στα δίχτυα, σε μια ανύπτοτη φάση και χωρίς ο Παναθηναϊκός να έχει κάνει καμιά ευκαιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το 1-1, και ίσως ο τρόπος με τον οποίον ήρθε, φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες του ΠΑΟΚ που έδωσαν, χωρίς λόγο, μέτρα στον αντίπαλο. Έτσι, οι “πράσινοι” ισορρόπησαν το ματς, πίστεψαν περισσότερο στον εαυτό τους και βγήκαν με περισσότερο αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Σημαντική ευκαιρία δεν έκαναν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ανησύχησαν την άμυνα του ΠΑΟΚ, ειδικά ο Κλωναρίδης που έβρισκε χώρους από τη δεξιά πλευρά. Πάντως, το 1-1 παρέμεινε…

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τον ΠΑΟΚ συνεχίζει να παίζει πιο συντηρητικά, προσπαθώντας πρώτα να διαφυλάξει τα νώτα του και μετά να ψάξει για ένα 2ο γκολ. Ευκαιρίες από τις δυο ομάδες πάντως δεν υπήρχαν.

Ο Ίβιτς θέλησε να φρεσκάρει και να δυναμώσει την αριστερή του πλευρά περνώντας τον Κοροβέση αντί του Πέλκα και τον Σκόνδρα αντί του Λέοβατς, ενώ ο Στραματσόνι έβαλε τους Μπουμάλ και Βλαχοδήμο, ενόψει της τελικής ευθείας του ματς.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε μεταξύ 70′ και 75′, στο 77′ ο Κουτρουμπής έχασε μια καλή ευκαιρία με σουτ, στο 79′ ο Χαρίσης έχασε ένα τετ τετ αλλά το αγχωτικό και εύθραυστο 1-1 παρέμενε. Στο 80′ έγιναν και οι τελευταίες αλλαγές με Μπερμπάτοφ και Πέτριτς, με τον Βούλγαρο να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 86ο λεπτό ήρθε η πιο μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού όταν σουτ του Πέτριτς έβγαλε εντυπωσιακά ο Γλύκος σώζοντας την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δυο μεγάλες ευκαιρίες στο 88′ σε φάση διαρκείας. Το φινάλε ήταν δραματικό αλλά το 1-1 παρέμεινε με τους παίκτες του Δικεφάλου να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Γκολ: Ροντρίγκες 18′ (σουτ) / Λουντ 26′ (σουτ)
Κίτρινες: Βίτορ 57′, Λέοβατς 64′, Γλύκος 90+/ Εβαντζελίστα 34′, Κλωναρίδης 43′, Μέστο 62′, Νάνο 89′
Κόκκινη:
Δοκάρι:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Μαλεζάς, Λέοβατς (Σκόνδρας 68′), Κίτσιου, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Χαρίσης, Πέλκας (Κοροβέσης 60′), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (Μπερμπάτοφ 80′).
Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Νάνο, Μέστο, Λουντ, Ζέκα, Αμπέντ (Βλαχοδήμος 75′), Εβαντζελίστα (Μπουμάλ 63′), Κλωναρίδης (Πέτριτς 80′), Λέτο
Διαιτητής: Αρετόπουλος
Βοηθοί: Τάτσης, Μαγιάννης
Θεατές: 24.000

inpaok.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 91 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 91 Η πολυπόθητη στιγμή έφτασε και ο Μαθιός με την Βασιλική είναι...