Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πως έγινε η Ελλάδα βάση των Τζιχαντιστών του ISIS

Το πρόβλημα που έπρεπε να λύσουν οι εγκέφαλοι του ISIS ήταν ο τρόπος εισόδου των φανατικών στην Ευρώπη. Την λύση τους την έδωσε η Ελλάδα.

Πριν από περίπου 9 μήνες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ν/Αάρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της δράσης των Τζιχαντιστών του ISIS στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας την θεωρία ότι η Ελλάδα αποτελεί την δίοδο για την είσοδο δεκάδων φανατικών ισλαμιστών από την Συρία στην Ευρώπη.

Πριν από περίπου 9 μήνες άντρες της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ν/Α εξάρθρωσε κύκλωμα το οποίο έκλεβε και πλαστογραφούσε με εξελιγμένα μηχανήματα, διαβατήρια και ταυτότητες, τα οποία στην συνέχεια τα πωλούσε έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς. Τότε είχαν συλληφθη δύο Ιρακινοί ηλικίας 39 και 44 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει από τις αρχές του καλοκαιριού του 2014 εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργούσαν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και χαρακτηριστικό τρόπο δράσης. (Αθήνα: Κύκλωμα πλαστογράφων με διασυνδέσεις στο Ισλαμικό κράτος)

Συγκεκριμένα, προέβαιναν σε κλοπές ταξιδιωτικών και λοιπών δημοσίων εγγράφων, χρημάτων, κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων από σπίτια ή αυτοκίνητα που είχαν διαρρήξει, από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς και από πολίτες που προσέγγιζαν σε πολυσύχναστους χώρους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαμερίσματα, στην περιοχή της Ομόνοιας, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έμειναν άναυδοι από τον εξελιγμένο εξοπλισμό με τον οποίο οι δράστες άλλαζαν φωτογραφίες ακόμα και σε τελευταίου τύπου διαβατήρια τα οποία διαθέτουν πολλές δικλείδες ασφαλείας γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Οι πλαστογράφοι άλλαζαν μόνο την φωτογραφία του διαβατηρίου αφήνοντας τα υπόλοιπα στοιχεία απείραχτα. Ο εντοπισμός του πλαστού εγγράφου δεν ήταν εφικτός εάν ο κάτοχός του κινούνταν σε κράτος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συνθήκη Σέγκεν), ακόμα και αν είχε δηλωθεί η κλοπή του. Οι αρχές στα αεροδρόμια της ΕΕ ελέγχουν μόνο την γνησιότητα του διαβατηρίου και δεν “χτυπάνε” το όνομα στα τερματικά τους προκειμένου να ελέγξουν εάν αυτό είναι κλεμμένο.

Για την υπόθεση ενδιαφέρθηκαν και στελέχη της Αμερικάνικης αλλά και της Ισραηλινής πρεσβείας οι οποίοι έκπληκτοι διαπίστωσαν την ποιότητα της δουλειάς των πλαστογράφων χαρακτηρίζοντας την υπόθεση αρκετά σοβαρή.

Η επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν/Α Αττικής αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ανάμεσα στα πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα σύμφωνα με πληροφορίες του vimaonline.gr βρέθηκαν δεκάδες Γαλλικά.

Τότε, πηγές της ΕΛ.ΑΣ δήλωναν στο vimaonline.gr ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα, ανάμεσα στους αλλοδαπούς που τροφοδοτούσε με ταξιδιωτικά έγγραφα βρίσκονταν και Γάλλοι μαχητές του Ισλαμικού κράτους, προκειμένου να μπορέσουν αυτοί να επιστρέψουν στην Γαλλία από τα πεδία των μαχών στην Συρία, ώστε να δημιουργήσουν πυρήνες, ίδιους με αυτούς των αδερφών Κουασί που αιματοκύλησαν το Sarlie Hebdo.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, υπάρχουν αρκετές πλέον ενδείξεις ότι η Ελλάδα έχει γίνει διακομιστικό κέντρο Τζιχαντιστών που θέλουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Όλα αυτά πριν από περίπου 9 μήνες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Για να οργανωθεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα χρειάζεται από 8 έως 10 μήνες. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να δοθεί η εντολή να εκπαιδευτεί η ομάδα κυρίως από νεαρούς τζιχαντιστές οι οποίοι είναι πιο εύκολο να ριζοσπαστικοποιηθούν και να γίνουν μάρτυρες του Αλλάχ, να βρεθούν τα όπλα και να γίνει η ασφαλής μεταφορά τους στις χώρες στις οποίες θα χτυπήσουν.

Η εκπαίδευση των υποψήφιων μαρτύρων γίνεται σε στρατόπεδα που βρίσκονται στην Συρία, στο Ιράκ αλλά και στην νότια Τουρκία. Το να φτάσεις σε αυτά τα στρατόπεδα είναι πολύ εύκολο καθώς μέσω Τουρκίας Γάλλοι και Βέλγοι δεύτερης γενιάς μουσουλμάνοι υπήκοοι, μέσω οργανωμένων καναλιών καταφτάνουν κατά δεκάδες στα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τζιχαντιστών.

Το πρόβλημα που έπρεπε να λύσουν οι εγκέφαλοι του ISIS ήταν ο τρόπος εισόδου των φανατικών στην Ευρώπη, χωρίς τον κίνδυνο της σύλληψης. Την λύση τους την έδωσε η Ελλάδα.

Σ’ αυτό βοήθησε η πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και ειδικότερα της πρώην αρμόδιας υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με δύο τρόπους.

Κατά πρώτον, η ανακοίνωση της ότι όποιος εισέρχεται σε ελληνικό έδαφος παράνομα, είτε είναι πρόσφυγας είτε παράνομος μετανάστης όχι μόνο δεν πρόκειται να ελέγχεται αλλά θα παίρνει και χαρτί παραμονής στη χώρα για 6 μήνες.

Κατά δεύτερον, η κατάργηση των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών που διαφημίστηκε σε ολόκληρη την ανατολή.

Τι έγινε λοιπόν; Οι τζιχαντιστές πλέον, είχαν τη δυνατότητα να βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος χωρίς τον φόβο της σύλληψης που θα ακύρωνε την επιχείρηση που σχεδίαζαν, αλλά και να κυκλοφορούν άνετα στην Αθήνα οργανώνοντας τα σχέδιά τους με άνεση και ασφάλεια.

Σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις το να εφαρμόζεται ακριβές χρονοδιάγραμμα είναι καίριας σημασίας δεδομένο, καθώς συνδιάζεται και με άλλου είδους επιχειρήσεις. Κάθε σύλληψη λοιπόν μπορεί να ακυρώσει πολλών μηνών σχεδιασμούς με παράπλευρες συνέπειες.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός από τους δράστες του μακελειού στο Παρίσι, του Αμπαούντ, ο οποίος έδινε προπαρασκευαστικές οδηγίες για το χτύπημα στο Παρίσι από την “θαλπωρή” ενός σπιτιού στο Παγκράτι, και αρκετοί ακόμα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές.

Επίσης στην Αθήνα οι τζιχαντιστές προμηθεύονται διαβατήρια ή ταυτότητες συνήθως Γαλλικά ώστε να κινηθούν με άνεση μέχρι τον στόχο τους που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η Γαλλία. Για τους σεσημασμένους Γάλλους του ISIS συνήθως τους δίνεται ταυτότητα με διαφορετικά στοιχεία.

Πηγές της Αστυνομίας τονίζουν ότι στην Ελλάδα λόγω της τουριστικής κίνησης, δίνεται η δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή να βρεθούν πολλά “φρέσκα” διαβατήρια από ανυποψίαστους τουρίστες, κυρίως Γάλλους.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ένα τέτοιο υπερσύγχρονο εργαστήριο που προμήθευε σε τζιχαντιστές πλαστά διαβατήρια εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ν/Α Αττικής. Η συγκεκριμένη υπόθεση η οποία “έδεσε” και με τα τελευταία γεγονότα στην Γαλλία απασχόλησε σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της αμερικάνικης πρεσβείας τα οποία ανήκουν στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας (Homeland Security).

Καταλήγοντας, έρχεται στο νου η έκφραση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου για “μετανάστες που λιάζονται και μετά εξαφανίζονται,” και αναλογιζόμαστε ότι μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών, λιάστηκε και κατόπιν εξαφανίστηκε, στους δρόμους της Ευρώπης για να πραγματοποιήσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ