Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καραμανλής και βαρόνοι τρέμουν το νέο που έρχεται με φόρα

Σε ένα κόμμα που μυρίζει ναφθαλίνη και έχει μάθει τόσα χρόνια να λειτουργεί μέσα από κλειστούς μηχανισμούς, βαρονίες και επετηρίδες φαίνεται πως κάτι αλλάζει. Έπρεπε να έρθει άλλη μια ήττα, έχουν χάσει το μέτρημα εκεί στη Συγγρού, και να ανοίξει και πάλι από τον “πολλά βαρύ” Βαγγέλη Μεϊμαράκη η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου για να αρχίσουν να ακούγονται νέες φωνές και να βγαίνουν φρέσκα πρόσωπα.

Όταν ο “Βαγγέλας” άνοιξε τη διαδικασία πίστευε πως έχει να κάνει με μια τυπική διαδικασία. Το είχε ήδη συμφωνήσει με Καραμανλή, Σαμαρά και Ντόρα, οι οποίοι στο πρόσωπο του Βαγγέλη βλέπουν τον ακίνδυνο πρόεδρο. Αυτόν δηλαδή που δε θα κουνήσει τίποτα μέσα στο κόμμα και λειτουργήσει ως ισορροπιστής των συμφερόντων τους. Έτσι θα πορευτεί το κόμμα για δυο- τρία χρόνια ακόμα, με φυσιολογική φθορά και μετά που θα ανοίξει ξανά η διαδικασία, οι βαρόνοι θα σπάσουν την ομερτά και θα υποστηρίξει ο καθένας τον εκλεκτό του. Άλλος τον γιο, άλλος τον ανιψιό, άλλος ποιος ξέρει τί.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον έσκασε μύτη ο Τζιτζικώστας. Πετυχημένος Περιφερειάρχης, με έργο που του αναγνωρίζουν φίλοι και εχθροί στην Κεντρική Μακεδονία και εμπειρία στη διοίκηση, δυσανάλογη της ηλικίας του. Με την ορμή του νέου ανθρώπου, τόλμησε να εναντιωθεί στο καθεστώς επετηρίδας και κατέθεσε την υποψηφιότητά του. Συνοδεύοντάς τη με φρέσκες ιδέες και προτάσεις που μπορούν να συγκινήσουν και πάλι την κοινωνία.

“Οι μάχες δίνονται και κερδίζονται στην κοινωνία και όχι στη Βουλή”, ήταν η πρώτη αντίδρασή του όταν το ιερατείο μέσω των προθύμων του έσπευσε να εφεύρει δήθεν “ασυμβίβαστο” για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου. Και δεν σταμάτησε εκεί. Την ώρα που συνυποψήφιοί του μαλώνουν για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, παρεμβαίνει με μια πρόταση πραγματικά καινούρια για τα ελληνικά δεδομένα : “τώρα είναι η ευκαιρία να κάνουμε και ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα και να πάμε εμείς πρώτοι σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στις εκλογές, υιοθετώντας παράλληλα με τις κάλπες, τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Τη διαδικασία αυτή άλλωστε, μπορεί να εγγυηθεί η αξιόπιστη και δοκιμασμένη εφαρμογή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας” έγραψε χθες στο facebook.

Μήπως έχει άδικο ; Στον 21ο αιώνα είμαστε και η τεχνολογία αυτά τα θέματα τα έχει λυμένα. Απλά οι κομματική νοοτροπία είναι τόσο πίσω που αυτά ακούγονται πολύ πρωτότυπα. Σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητά του φαίνεται πως ενοχλεί όσους ένιωθαν βολεμένοι με τη στασιμότητα του σκληρού κομματικού σωλήνα. Και επίσης προκαλεί ένα ενδιαφέρον σε πολίτες που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα κόμματα γιατί βαρέθηκαν την επετηρίδα, τους βαρόνους τους εκλεκτούς.

Και ακόμα είμαστε στην αρχή.

kourdistoportocali.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ