Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ; Του Στέλιου Φενέκου

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ;
ΑΜΕΣΟΣ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!!!

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Η “κοινωνία αξιών” στα πλαίσια των διεργασιών του “Διαδραστικού Κοινωνικού Ακτιβισμού” που έχει αναλάβει (πολύ πριν κορυφωθεί η κρίση με τους παράτυπους/παράνομους μετανάστες), πέραν του ευρύτατου κύκλου συναντήσεων με αρμόδιους φορείς που έκανε, έχει ξεκινήσει με τους υπεύθυνους τομεάρχες κύκλο επισκέψεων στα μεγάλα νησιά, όπου υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε είναι η συσσώρευση και οι διαγκωνισμοί μεγάλου αριθμού ΜΚΟ, που επικαλούνται ότι έχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα, πλην όμως είναι προφανές και αυταπόδεικτο (λόγω της αναποτελεσματικότητας πολλών), ότι ο βασικός στόχος πολλών εξ’ αυτών είναι να βάλουν χέρι στα χρήματα που διατίθενται από την ΕΕ για την διαχείριση του προβλήματος.

Αλήθεια, έτσι θα διατεθούν τα 480 εκατομμύρια;
Το επίσημο κράτος, οι υπηρεσίες του και οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα και καταφεύγουν σε αμφιβόλου ποιότητας μεσάζοντες που στήνουν μαγαζάκια;

Η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα ελέγξει όλες τις ΜΚΟ για το που πήγε ο πακτωλός χρημάτων που εισέπρατταν με αδιαφάνεια για πολλά-πολλά χρόνια.
Όχι μόνο δεν ήλεγξε κανένα, αλλά σήμερα καταφεύγει στις ίδιες φαύλες πρακτικές.

Απαιτούμε άμεσο έλεγχο των υπηρεσιών που προσφέρουν όλες αυτές οι ΜΚΟ στη διαχείριση του μεταναστευτικού, τι χρήματα τους δόθηκαν και πως αναλώθηκαν.

Η “κοινωνία αξιών” θα επιμείνει στον έλεγχο όλων των ΜΚΟ και στην απαίτηση για πλήρη διαφάνεια και θα αξιοποιήσει κάθε θεσμική πρόβλεψη γι’ αυτό!

*Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ – Spoiler: Ένας γάμος και μια σύλληψη πριν το κλείσιμο της ιστορίας

Ραγδαίες εξελίξεις στη συνέχεια του γ κύκλου της αγαπημένης σειράς ΣΑΣΜΟΣ Πλησιάζοντας προς το κλείσιμο της ιστορίας, οι ήρωες θα δούμε να παίρνουν τον δρόμο που...