Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με το… δεξί στον Ιούλιο οι ευρωαγορές

Σε θετική τροχιά διεξάγονται οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμερίζοντας την πρώτη ημέρα Ελλάδος χωρίς σχέδιο διάσωσης και ενώ έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που καθυστέρησε την πληρωμή της έναντι του ΔΝΤ.

Ωστόσο οι υπουργοί οικονομικών μέσω τηλεδιάσκεψης θα συζητήσουν την τελευταία πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για διετή συμφωνία ύψους περίπου 30 δισ. ευρώ, ώστε να ανταποκριθεί στις εξωτερικές και εσωτερικές υποχρεώσεις της.

Επιπλέον ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin ανέφερε νωρίτερα ότι η Γαλλία θα προσπαθήσει να βρεθεί μία λύση πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,8% στις 384,37 μονάδες και ο Stoxx 50 ενισχύεται 1,23%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,21%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,09% και ο αγγλικός FTSE 100 ενισχύεται 0,89%. Κέρδη και για τον ελβετικό SMI στο +0,45%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,77%, ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 0,29% και ο ιταλικός MIB καταγράφει κέρδη 1,08%.

Από τις μετοχές ξεχωρίζει η Αirbus (+2,6%) καθώς η Κίνα έκανε παραγγελία δεκάδων αεροσκαφών από την Airbus σε μία συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ – Spoiler: Ένας γάμος και μια σύλληψη πριν το κλείσιμο της ιστορίας

Ραγδαίες εξελίξεις στη συνέχεια του γ κύκλου της αγαπημένης σειράς ΣΑΣΜΟΣ Πλησιάζοντας προς το κλείσιμο της ιστορίας, οι ήρωες θα δούμε να παίρνουν τον δρόμο που...