Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1


Την παραμονή της στην κατηγορία εξασφάλισε η Κέρκυρα που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Στην τρίτη θέση οι “πράσινοι” πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας αρκετές απουσίες, παρατάχθηκε με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, τους Τριανταφυλλόπουλο και Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, τον Χουχούμη αριστερά και τον Μπούρμπο δεξιά. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ζέκα, Ατζαγκούν και Πράνιτς, με τον Σωτήρη Νίνη να παίρνει θέση πίσω από τους δύο επιθετικούς, Κλωναρίδη και Καρέλη.

Δυνατά η Κέρκυρα, όμως γκολάρα Καρέλη!

Οι γηπεδούχοι που έψαχναν έναν βαθμό για να ηρεμήσουν και τυπικά από την υπόθεση του υποβιβασμού, ξεκίνησαν φουριόζοι πιέζοντας τον Παναθηναϊκό που είχε μπει νωθρά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 7′ ο Μαρκόφσκι δεν κατάφερε προ κενής εστίας να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ, με τον Άγγλο πορτιέρο να αποκρούει στο 19′ δυνατό σουτ του Καϊκούτ.

Οι “πράσινοι” είχαν τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, αλλά μετά το 20′ άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ των Φαιάκων. Στο 22′ ο Ατζαγκούν έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Καρέλη, ο οποίος κατέβασε πολύ όμορφα, ντρίμπλαρε Σιόντη και Βενέτη και με ωραίο σουτ από κοντά άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Κάποια καλά σουτ των Κλωναρίδη και Νίνη απείλησαν εκ νέου την εστία του Κουτζαβασίλη, με την Κέρκυρα να έχει μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 42′, ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόντου και μεγάλη επέμβαση του Στιλ.

Χέρι ο Μπούρμπος, σώθηκε η Κέρκυρα!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις για τις δύο ομάδες. Η Κέρκυρα προσπάθησε να κρατήσει λίγο την μπάλα στα πόδια της και να κάνει παιχνίδι και στο 61′ σε μια αντεπίθεση κέρδισε πέναλτι ύστερα από χέρι του Μπούρμπου. Ο Κόντος το εκτέλεσε εύστοχα στο 62′ και έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στο ματς τόσο τον Θανάση Ντίνα, όσο και τον Βαλμίρ Μπερίσα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός στερούνταν από ιδέες και δεν μπορούσε να δημιουργήσει ούτε φάση στην εστία του Κουτζαβασίλη.

Το ματς κύλησε σε χαλαρούς ρυθμούς μέχρι το τέλος, με την Κέρκυρα να εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία και τους “πράσινους” να βρίσκονται εκ νέου πίσω από τον ΠΑΟΚ που επικράτησε του Λεβαδειακού στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Σιόντης, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (65′ Κρητικός), Ανδρεόπουλος, Κόντος (79′ Φάμπιο), Χαβίτο, Καϊκούτ, Μαρκόφσκι (46′ Ζορμπάς).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Ζέκα, Πράνιτς (57′ Μέντες), Νίνης, Ατζαγκούν (76′ Ντίνας), Κλωναρίδης, Καρέλης (80′ Μπερίσα).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ