Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συγκλονίζει ο Τουρκοκύπριος Κοράι «Ο Ισαάκ ήταν ήρωας, η ελληνική σημαία μπήκε στη καρδιά μου…»

Συγκλονίζουν τα όσα δήλωσε ο Κοράι Μπασογρουλματζί για την δολοφονία του Τάσου Ισαάκ από τους τούρκους Γκρίζους Λύκους το 1996. Ο Τουρκοκύπριος (Τουρκόφωνος όπως ο ίδιος δηλώνει) μίλησε για τη δολοφονία τόσο του Τάσου αλλά και του Σολωμού Σολωμού, με λόγια τα οποία ποτέ δεν ακούσαμε στο παρελθόν από Τουρκοκύπριο. Παραδέχτηκε ότι καθημερινά δέχεται απειλές για τη ζωή του τόσο ο ίδιος αλλά και η γυναίκα του, αφού δικάζεται επειδή ύψωσε τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην τηλεόραση του ΡΙΚ:
«Είδα από μακριά τον Τάσο Ισαάκ την ώρα που τον δολοφονούσαν έτσι βάρβαρα. Πήγα από περιέργεια να δω τι γίνεται. Δεν μπορώ να περιγράψω τι είδα. Ούτε στα ζώα δεν κάνουν έτσι. Εκείνη την ημέρα κάτι έπαιξε μέσα μου. Έψαξα να δω που είναι η ελληνική σημαία που κρατούσε (ο Τάσος Ισαάκ). Κατάλαβα ότι, ότι μας έλεγαν στα κατεχόμενα ήταν ψέματα. Τώρα με τα μάτια μου βλέπω τις πραγματικότητες. Εκείνη η Ελληνική σημαία μπήκε μέσα στην καρδιά μου. Την έχω αγαπήσει. Έχω συγκινηθεί με τον θάνατο του Ισαάκ. Ήταν ένας γενναίος ήρωας κατά της κατοχής. Βρίσκω δίκαιο και στον Σολωμό Σολωμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ – Spoiler: Η Μάγια παίρνει εκδίκηση από την Βασιλική

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στο σημερινο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ Η σειρά του ΑΝΤ1 που σάρωσε στην πρεμιέρα της την τηλεθέαση, αναμένεται ακόμη...