Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ναυάγιο στη Μάγχη με τουλάχιστον 5 νεκρούς μετανάστες – Φόβοι για περισσότερα θύματα

Ναυάγιο στη Μάγχη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (23/4), με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται τις λιμενικές Αρχές της Γαλλίας, να σημειώνουν πως αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να μεταβούν στην Αγγλία.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Wimereux, νότια του Καλαί, στη Γερμανία, με την ακτοφυλακή να επιβεβαιώνει πως μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μάγχη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Voix du Nord, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ για το συμβάν κινητοποιήθηκαν ελικόπτερα και διασωστικά σκάφη καθώς υπάρχουν φόβοι για περισσότερους νεκρούς.


Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, τονίζουν πως δεν έχει διευκρινιστεί ο συνολικός αριθμός των σκαφών που προσπάθησαν να διασχίσουν το βράδυ της Δευτέρας προς τα ξημερώματα της Τρίτης τη Μάγχη, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για περισσότερα θύματα.

Μάγχη: Επιβεβαιώνει για πέντε νεκρούς η Γαλλία

Η γαλλική ακτοφυλακή, την ίδια ώρα, επιβεβαιώνει πως πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο στη Μάγχη, στην προσπάθειά τους να περάσουν από τη Γαλλία στην Αγγλία.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος πως τρεις άνδρες, μία γυναίκα και ένα παιδί είναι μεταξύ των νεκρών του ναυαγίου. «Γύρω στις 05:00 το πρωί σήμερα, ένα μικρό σκάφος (με περισσότερα από 110 άτομα) απέπλευσε από τη γερμανική παραλία Wimereux».

«Μετά από μια αρχική προσάραξη σε αμμουδιά, το σκάφος βγήκε ξανά στη θάλασσα. Στο υπερφορτωμένο σκάφος υπήρξαν άτακτες κινήσεις του πλήθους με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά θύματα» συμπληρώνει το λιμενικό της Γαλλίας.


Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ