Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Σοφία Μπεκατώρου ζητά την αποπομπή Παπανώτα: Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την κίνηση που πρέπει

Την αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα εξέφρασε η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Μπεκατώρου, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει.

Με τις δηλώσεις της, η κ. Μπεκατώρου (η οποία θεωρείται πρωτοστάτρια του ελληνικού κινήματος Me Too), ζητάει, ουσιαστικά, από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει.

Τι δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1

“Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει”, είπε η χρυσή Ολυμπιονίκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα και συμπλήρωσε: “Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα”.

Η Σοφία Μπεκατώρου τόνισε ότι η απόφασή της να κατέβει υποψήφια στις ευρωεκλογές πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη, καθώς αισθάνεται ότι τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε ένα οριακό σημείο. “Δεν πάει άλλο”, δήλωσε χαρακτηριστικά. “Θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η βία, η αδικία και η ακρίβεια που δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολιτών, δεν μπορούν να μείνουν χωρίς λύσεις.”

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του κ. Παπανώτα, η κα Μπεκατώρου επισήμανε ότι, σύμφωνα με έρευνες, 238.476 γυναίκες στην Ελλάδα κακοποιούνται σωματικά ή σεξουαλικά από τον σύντροφό τους/σύζυγό τους κάθε χρόνο. “Αυτό σημαίνει ότι 653 γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε μέρα”, τόνισε. “Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ελπίζω ότι το κόμμα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, καθώς δεν γίνεται να μιλάμε για νέες ιδέες και ταυτόχρονα να προωθούμε υποψηφίους με απαρχαιωμένες απόψεις και συμπεριφορές.”

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος ζήτησε χθες η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπάζη, με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του για τις γυναίκες που κακοποιούνται.

“Μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που όχι μόνο δεν με εκφράζει αλλά μου φέρνει και μία πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και θεωρώ ότι δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας, να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα ακόμα”, είπε η Δώρα Τσαμπάζη.

Η κ. Τσαμπάζη έκανε αναφορά και στην Σοφία Μπεκατώρου, η οποία ξεκίνησε το ελληνικό #meΤoo: “Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο, το οποίο το κοσμεί, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να πάρει το θάρρος να καταγγείλει τον θύτη της, οπότε οι κεραίες μας θα πρέπει να είναι λίγο ανοιχτές”.

“Τις περίμενα τις επιθέσεις…”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Παπανώτας προσπάθησε να προχωρήσει σε… αναδίπλωση για τις δηλώσεις του για τις γυναίκες, και δήλωσε ότι γνωρίζει ποιοι και γιατί του κάνουν επίθεση.

“Είναι κοπτοραπτική αυτό που παρουσιάστηκε” είπε και συνέχισε λέγοντας ότι “σε αντίστοιχα περιστατικά ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε και δέχτηκα και εγώ επιθέσεις. Τότε όλοι αυτοί δεν ξέρω που ήταν”.

Τόνισε επίσης ότι “είπα ότι επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ελλάδα αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Τις περίμενα τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές. Έχω πολύ γερό στομάχι όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που επιτίθονται”.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ