Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες – Τι περιλαμβάνει η δικογραφία των 3.000 σελίδων

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, υπό δρακόντεια μέτρα, μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης (23/4) οι 67 συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη αλλά και σε άλλα περιστατικά συμπλοκής οπαδών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Από τα 64 πλέον άτομα που έχουν συλληφθεί, τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πολλά από αυτά σε 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας.

Συνολικά, στη δικογραφία, η οποία ξεπερνάει τις 3.000 σελίδες, έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για 158 ονόματα.

Στο στόχαστρο ο «σκληρός πυρήνας» των χούλιγκανς

Οι 67 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου ο Εισαγγελέας να τους αποδώσει τις κατηγορίες.

Κατά τις έρευνες έχουν κατασχεθεί πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός και ψηφιακά μέσα.

Πρόκειται για άτομα που από το 2019 πρωταγωνιστούσαν σε περιστατικά οπαδικής βίας ανάμεσα στα οποία και η συμμετοχή του στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Mελίνα Μερκούρη» στον Πειραιά.

Ο «πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκανς», ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πέντε άτομα φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους κατάφεραν μέσα την μυστική έρευνα εδώ και τέσσερις μήνες να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέσα από σημαντικά ευρήματα κυρίως από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ.

Όπως δήλωσε χθες (22/4) ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2019 οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα εκτός από την Αττική, στον Βόλο, στα Ιωάννινα καθώς και σε άλλες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 58 έρευνες σε σπίτια και 15 σε οχήματα, ενώ κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Πηγή: topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ