Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Αποκάλυψη» για τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε “τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός”»

Σε μια αποκάλυψη για τη δολοφονία του 31χρονου Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, έκανε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«17 άτομα από τους 60 με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν», δήλωσε αρχικά και τόνισε πως η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διήρκεσε τέσσερις μήνες.

«Έπρεπε να αναλυθούν κάποια στοιχεία, κάποια τεχνικά στοιχεία στη ΔΕΕ προκειμένου να προκύψει η εμπλοκή κάποιων σε πολλές από μία πράξεις οπαδικής βίας. Πολλοί από αυτούς είναι σεσημασμένοι. Τώρα όμως τώρα έχουν πρόβλημα, γιατί η κατηγορία είναι για εγκληματική οργάνωση», σημείωσε.

«Γύρω στα 60 άτομα ήταν αρχηγοί και υπαρχηγοί. Και το φοβερό είναι ότι, μετά τη δολοφονία, ακούγονται να λένε: «καταφέραμε τον στόχο μας, τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, πέθανε ένας αστυνομικός».

Στη Δικαιοσύνη οι 67 συλληφθέντες

Από τις εννέα το πρωί ο ένας μετά τον άλλον θα περνούν την πόρτα των δικαστικών αρχών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι 67 συλληφθέντες για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αντιμετωπίζοντας ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο με αδικήματα μεταξύ άλλων η ανθρωποκτονία και η εγκληματική οργάνωση. Από τα 67 άτομα που έχουν συλληφθεί, τα 63 άτομα κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε οπαδική βία, 3 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και 1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αναμένεται να αποδοθούν σε 5 άτομα.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους τρία άτομα που θεωρούνται ο σκληρός πυρήνας οπαδών. Και οι τρεις είχαν κληθεί για καταθέσεις από την αρχή της υπόθεσης με τα στοιχεία στην πορεία να είναι εναντίον τους. Στοιχεία που προέκυψαν μέσα από βίντεο αλλά και ανάλυση του dna.

Ένας από αυτούς μάλιστα θεωρήθηκε εξαρχής ύποπτος ως ηθικός αυτουργός. Ήταν ο πρώτος που κάλεσαν για κατάθεση μαζί με τον 18χρονο προφυλακισμένο κατηγορούμενο.

Ο άνδρας είχε παραδεχθεί ότι είχε πάει στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη προκειμένου να δώσει ένα πανό για την εξέδρα και στη συνέχεια αποχώρησε πριν αρχίσουν τα επεισόδια. Ανέφερε μάλιστα ότι κατά την παραμονή του για λίγα λεπτά στο χώρο, άτομα που γνώριζε, του είπαν ότι πρόκειται να γίνουν επεισόδια από κάποιους οπαδούς που σκόπιμα θα επιτίθονταν στους αστυνομικούς. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Στην ηγετική ομάδα φέρεται να είναι και ένας νεαρός που είναι πολύ γνωστός στον οπαδικό χώρο. Οι αρχές παρακολουθούσαν κάθε κίνησή του και οι ενέργειες που έκανε το τελευταίο διάστημα έδειχναν ότι πρόκειται να φύγει στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου κατηγορούμενου.

Παραδέχτηκε πριν από 4 μήνες όταν τον κάλεσαν για κατάθεση ότι έπιασε φωτοβολίδα αλλά χωρίς να την εκτοξεύσει:

«Την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο»

Πηγή: newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ