Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Νίκος Βέρτης: Στο εδώλιο για τα πλαστά εμβόλια Covid-19 και τα ψευδή πιστοποιητικά

Ο Νίκος Βέρτης παραπέμπεται σε δίκη. Η είδηση έσκασε πριν από λίγες και αφορά σε ένα περίεργο περιστατικό που έλαβε χώρα ενόσω η χώρα βρισκόταν σε lockdown και ήταν σε εξέλιξη το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Covid 19.

Τότε, μετά από σχετική καταγγελία μουσικών, είχε γίνει γνωστό ότι σε γνωστό νυχτερινό κέντρο των νοτίων προαστίων όπου εμφανίζονταν ο Νίκος Βέρτης επί σειρά ετών είχε πραγματοποιηθεί εμβολιασμός των εργαζόμενων -κυρίως των μουσικών της ορχήστρας και των ανθρώπων της παραγωγής- προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού για να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για τις ανάγκες συναυλίας. Η συναυλία θα δίνονταν για να γιορτάσει το Ισραήλ την «ανακήρυξή» του ως Covid free χώρα, όμως τελικά δεν έγινε λόγω εχθροπραξιών.

Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονταν ότι τα σκευάσματα που τους χορηγήθηκαν ήταν μαϊμού και ο γιατρός, ο οποίος ήταν Κύπριος, ήταν στην πραγματικότητα διασώστης. Πλαστά ήταν επίσης και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που πήραν στα χέρια τους, τα οποία τους παραδόθηκαν στο αεροδρόμιο για το check in.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν κάποιος ή κάποιοι εκ των μουσικών δεν πείσθηκαν για την γνησιότητα των εγγράφων που έλαβαν και, επιστρέφοντας από το Ισραήλ, προχώρησαν ιδιωτικά σε έλεγχο αντισωμάτων. Στη συνέχεια κατάγγειλαν το γεγονός και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η πλευρά του Νίκου Βέρτη ισχυρίζεται ότι οι καταγγέλλοντες μουσικοί θέλουν να πλήξουν το κύρος του τραγουδιστή για λόγους προσωπικής αντεκδίκησης και ότι ο σταρ δεν είχε καμία ανάμειξη σε ό,τι συνέβη. Η πρωτοβουλία για τον ιδιωτικό εμβολιασμό ήταν της ισραηλινής εταιρίας διοργάνωσης της συναυλίας, η οποία φρόντισε για την «μετάκληση» του υποτιθέμενου γιατρού από την Κύπρο, και όλη η διαδικασία έγινε με καλή πίστη από την πλευρά του.

Βέβαια, ερωτηματικό παραμένει από που υποτίθεται ότι θα προμηθεύονταν τα εμβόλια, αφού η διανομή τους σε όλη την έκταση της Ε.Ε. γίνοντας μόνο μέσα από κρατικούς φορείς και ποια κρατική αρχή χορήγησε τα πιστοποιητικά.

Επίσης, σημασία έχει ότι η ισραηλινή εταιρία διοργάνωσης αρνείται ότι έχει γνώστη του γεγονότος και ότι συνέβαλε με οποιονδήποτε τρόπο στην απάτη.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ