Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

BAFTA: Πέντε βραβεία για το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου – Βραβείο ‘Α Γυνακείου ρόλου για την Έμμα Στόουν

Νέα διάκριση για το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς έφυγε με 5 βραβεία BAFTA από την χθεσινή τελετή των Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στο Royal Festival Hall του Λονδίνου.

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν ο Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν, με την ταινία να κατακτά επτά βραβεία BAFTA, μεταξύ αυτών και του Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Cillian Murphy, αλλά και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε 5 βραβεία BAFTA, με την Έμα Στόουν να κερδίζει το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, “κλειδώνοντας” με αυτό τον τρόπο ως φαβορί για τα βραβεία Όσκαρ.

Υποψήφια για 11 βραβεία BAFTA, η ταινία Poor Things έλαβε διάκριση στις εξής κατηγορίες:

-Α’ Γυναικείος Ρόλος: Έμα Στόουν

-Κοστούμια: Χόλι Γουόντινγκτον

-Μακιγιάζ: Νάντια Στέισι, Μαρκ Κούλιερ, Τζος Γουέστον

-Σκηνικά: Τζέιμς Πράις, Σόνα Χιθ, Ζούζα Μίχαλεκ

-Καλύτερα Εφέ: -Σάιμον Χιου

Αναλυτικά τα βραβεία BAFTA:

Η ταινία “Oppenheimer” απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην φετινή τελετή απονομής. Η ταινία απέσπασε συνολικά επτά βραβεία.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Έμα Στόουν κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας μετά από μια μακρά αναμονή διάκρισης του σκηνοθέτη έπειτα από πολλές εμπορικές επιτυχίες ταινιών όπως το “Inception” και το “The Dark Knight”.

Μεγάλο φαβορί των βρετανικών βραβείων κινηματογράφου, ο βρετανικής καταγωγής σκηνοθέτης κέρδισε τους Τζόναθαν Γκλέιζερ σκηνοθέτης της ταινίας “The Zone of Interest”, Τζάστιν Τριετ “Anatomy of a Fall”, Αλεξάντερ Πέιν “Winter Break”, Μπράντλεϊ Κούπερ ( “Maestro”) και Άντριου Χέιγκ (“Without Ever Knowing Us”).

Παράλληλα ο Ιρλανδός ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι πρωταγωνιστής της ταινίας Oppenheimer που υποδύεται τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό, κέρδισε το βραβείο Bafta στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ