Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τα παράδοξα της Πρωτοχρονιάς: Ποια χώρα θα γιορτάσει πρώτη το 2024 και ποια τελευταία… μετά από 24 ώρες

Καθώς το 2023 πλησιάζει στο τέλος του, απομένουν μόνο λίγες ώρες για το αποχαιρετίσουμε. Ωστόσο, ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο, το 2024 μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζετε…

Το Κιριμάτι είναι η πρώτη χώρα που θα ανοίξει τη σαμπάνια

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά όταν το ρολόι χτυπήσει 00:00 στις αντίστοιχες ζώνες ώρας.

Η πρώτη περιοχή που θα γιορτάσει την Πρωτοχρονιά είναι το Κιριμάτι στην Ωκεανία. Το μικρό νησί, γνωστό και ως Νησί των Χριστουγέννων, αναστέλλει μια ζώνη ώρας 14 ώρες μπροστά από τη μέση ώρα Γκρίνουιτς (GMT).

Τα πρώτα μεγάλα νησιά που θα αλλάξουν χρόνο θα είναι η Τόνγκα, η Σαμόα και τμήματα της Νέας Ζηλανδίας, μία ώρα αργότερα. Μία ώρα μετά από αυτό, τα πιο ανατολικά τμήματα της Ρωσίας, μαζί με τα νησιά Φίτζι, θα εισέλθουν στο 2024.

Η GMT είναι η ζώνη ώρας που διέρχεται από το Γκρίνουιτς στο Λονδίνο. Εδώ, τα μεσάνυχτα θα έρθουν ακριβώς 14 ώρες μετά την αλλαγή του έτους στο Κιριμάτι. Αλλά ακόμη και σε αυτό το στάδιο, μόνο ο μισός περίπου πλανήτης θα έχει φτάσει τα μεσάνυχτα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ανατολική ακτή θα είναι η πρώτη που θα φτάσει το 2024, πέντε ώρες μετά το Λονδίνο.

Ποιοι θα γιορτάσουν τελευταίοι

Το τελευταίο μέρος της γης που θα γιορτάσει το 2024 θα είναι τα νησιά της Αμερικανικής Σαμόα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ένα ολόκληρο 24ωρο μετά το Κιριμάτι!

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ