Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τα F-16 – Έρχεται ο Δένδιας»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, σε δηλώσεις του στη Χαντέ Φιράτ της εφημερίδας Χουριέτ αναφέρθηκε στο θέμα των F-16 και τις σχέσεις με την Ελλάδα με αισιόδοξα λόγια.

«Όσον αφορά το θέμα των F-16, λένε: “Έχει να κάνει με το ότι είπατε ναι στη Σουηδία”. Εμείς λέμε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Δεν είναι σωστό να συνδέουν αυτό το θέμα με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η επικοινωνία και ο συντονισμός μας συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα υπάρξουν θετικές, συγκεκριμένες εξελίξεις την προσεχή περίοδο».

Έρχεται ο Δένδιας, επισκέπτεται την Ελλάδα ο Γκιουλέρ

«Με τη γειτονική Ελλάδα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα που έχει αναπτυχθεί πρόσφατα», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, προαναγγέλλοντας για άλλη μια φορά ότι θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι υπάρχει βούληση του Νίκου Δένδια να επισκεφτεί την Τουρκία.

«Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν φυσικά. Ο Δένδιας θέλει να έρθει στην Τουρκία, θα τον φιλοξενήσουμε. Μας έχει προσκαλέσει κι εκείνος και εμείς θα τιμήσουμε αυτή την πρόσκληση», είπε στη Χαντέ Φιράτ.

«Εντός 3-4 εβδομάδων θα εγκριθεί η πώληση F-35 στην Ελλάδα»

Παράλληλα, ο ανταποκριτής του Χαμπέρ Tουρκ από την Ουάσιγκτον μετέδωσε πως «πηγές του Κογκρέσου αναφέρουν ότι εντός 3-4 εβδομάδων θα εγκριθεί η πώληση F35 στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του: «οι πληροφορίες λένε ότι το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα επιλυθεί. Ο νέος πρόεδρος της επιτροπής Μπεν Κάρντιν μπορεί να μην είναι τόσο γεράκι όσο ο Μενέντεζ, αλλά θεωρεί ότι είναι σημαντικό το θέμα της Σουηδίας. Υπάρχουν κάποια ζητήματα αλλά τουλάχιστον θα είναι σε διάλογο με την Τουρκία, κάτι που δεν έκανε ο Μενέντεζ».

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Παύλος αποκαλύπτει στην Ηλέκτρα την πραγματική ιδιότητα του Ορέστη

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Η Νεφέλη αρχίζει να φλερτάρει με την ιδέα να πουν την αλήθεια στον Ορέστη....