Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μήνυμα από το 112 – «Αποφύγετε την περιοχή Άγιος Βασίλειος»

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο ενώ στάλθηκε μήνυμα με το 112 στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή Άγιος Βασίλειος.

Η φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου στην περιοχή Φωτεινού, κατακαίει αγροτολιβαδική και θαμνώδη έκταση. Η πυρκαγιά είναι σε δύσβατη περιοχή του νομού της Κρήτης και μόλις αυτή την ώρα ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα συνδράμοντας, τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο βρίσκονται 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τρία ελικόπτερα και μια ομάδα πεζοπόρων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή διαβεβαίωσε πως δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και η μάχη δίνεται σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από το χωριό Αγκουσελιανά, όπου ευτυχώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Την ίδια στιγμή οι φωτιές σε Αρκαλοχώρι (σε χωματερή) και Πρινιά Ηρακλείου οριοθετήθηκαν σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργο Τσικαλά.
«Όλα είναι υπό πλήρη έλεγχο», λέει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

«Η φωτιά ήταν 500 μέτρα από το χωριό μας», λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, Γιάννης Ταταράκης . Και προσθέτει «ευτυχώς όμως δεν έφτασε σε κανένα σπίτι γιατί σηκώθηκαν γρήγορα τρία ελικόπτερα. Αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα, έκαιγε χορτολιβαδική έκταση και θα έμπαιναν οι φλόγες μέσα στο χωριό».

Πάντως, την ώρα που σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο αναφέρει στο Newsit.gr ότι «όλα είναι υπό πλήρη έλεγχο. Είναι πολύ καλή η εικόνα τώρα, μόνο κάτι μικροεστίες υπάρχουν».

Πηγή: newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ – Spoiler: Η Αρετή βγαίνει από τη φυλακή – Μόνο ο Λυκούργος την υποδέχεται!

Άκρως συγκλονιστικές αναμένονται ακόμη μία φορά οι εξελίξεις στη δραματική σειρά του MEGA, Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Η Αρετή είναι απελπισμένη καθώς πιστεύει ότι δεν πρόκειται...