Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Προστασία ξανθών μαλλιών – Συμβουλές

Το ξανθό χρώμα στα μαλλιά είναι το αγαπημένο χρώμα των γυναικών. Ταιριάζει στις ανοιχτόχρωμες και σταρένιες επιδερμίδες και το αποτέλεσμα που δίνει είναι εντυπωσιακό και άκρως σαγηνευτικό. Μέσα από δεκάδες αποχρώσεις μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα των ονείρων σας.

Το ξανθό χρώμα όμως θέλει ιδιαίτερη περιποίηση και προσοχή για να έχει διάρκεια και να μη χάσει τη λάμψη και τη ζωντάνια του. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται για ανταύγειες, balayage, ombre, ντεκαπάζ, τα προϊόντα styling, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το αλάτι, η χρήση σεσουάρ και ισιωτικών κ.α. ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα μαλλιά, το χρώμα χάνει την αρχική του αίγλη καθώς γίνεται θαμπό και αδιάφορο.

Ο κομμωτής σας μπορεί να σας προτείνει προϊόντα και ειδικές θεραπείες προστασίας του χρώματος αλλά χρειάζεται και η δική σας προσπάθεια ώστε το υπέροχο ξανθό χρώμα μαλλιών σας να παραμείνει αναλλοίωτο. Ακολουθήστε ευλαβικά τα παρακάτω tips και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Ενυδάτωση

Τα μαλλιά φυσικά, βαμμένα ή με ανταύγειες έχουν ανάγκη από ενυδάτωση όλες τις εποχές του χρόνου αλλά ειδικά όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Η καθημερινή χρήση του σεσουάρ και των συσκευών styling είναι ό,τι χειρότερο για τα μαλλιά σας. Τα αφυδατωμένα ξανθά μαλλιά δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα πρέπει να εφαρμόσετε φυσικές λύσεις όπως κατανάλωση νερού, φρούτων και φυσικών χυμών αλλά και λύσεις που προσφέρουν ειδικά προϊόντα για την αναζωογόνηση και ανασύσταση των μαλλιών. Εφαρμόστε ενυδατικά conditioner, ειδικές μάσκες ενυδάτωσης και θρέψης, λάδια προστασίας και αναδόμησης της τρίχας και χαρίστε στα μαλλιά σας λάμψη και ζωντάνια. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων για κάθε τύπο μαλλιών για να επιλέξετε.

Φορέστε καπέλο

Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αλλά και η ρύπανση της ατμόσφαιρας δεν είναι μόνο βλαβερά για το δέρμα μας αλλά και για τα μαλλιά μας. Η υπερέκθεση στον ήλιο αλλοιώνει το χρώμα και την όψη των μαλλιών και το αποτέλεσμα είναι άκρως απογοητευτικό. Η λύση είναι απλή. Στην αγορά επώνυμες εταιρίες λανσάρουν μοντέρνα καπέλα σε εκπληκτικά σχέδια που προσφέρουν αντηλιακή προστασία SPF50. Κάντε stylish συνδυασμούς και κερδίστε τις εντυπώσεις ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύετε την υγεία και το χρώμα των μαλλιών σας.

Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο.

Όλοι μας αγαπάμε τον ήλιο αλλά τα μαλλιά μας έχουν μια δύσκολη σχέση μαζί του! Η πολύωρη παραμονή ειδικά το καλοκαίρι καταστρέφει την μελανίνη και άλλα πολύτιμα συστατικά των μαλλιών μας. Ο ήλιος δρα ως φυσικό ντεκαπάζ. Η υπέρ έκθεση στον ήλιο συντελεί στην απώλεια υγρασίας αλλά και των πολύτιμων συστατικών από τους πόρους του δέρματος του κεφαλιού με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να μην δείχνουν υγιή. Επιπλέον οι ξανθές αποχρώσεις γίνονται πιο «ανοιχτές» και το χρώμα χάνει την ζωντάνια του και την λάμψη του. Προστατέψτε λοιπόν τα μαλλιά σας όπως προστατεύετε το δέρμα σας. Ειδικά το καλοκαίρι μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι, κάντε τις μετακινήσεις σας τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες και μην παραλείπετε να εφαρμόζετε αντηλιακά προϊόντα μαλλιών, ενυδατικά spray και μάσκες ανασύστασης πριν βγείτε στον ήλιο ώστε να τα προστατέψετε. Μην ξεχνάτε ότι τα μαλλιά σας μισούν τον ήλιο!

Περιποίηση των μαλλιών πριν και μετά τη θάλασσα.

Τα μαλλιά μας υποφέρουν το καλοκαίρι ειδικά όταν βρισκόμαστε στην παραλία ή απολαμβάνουμε το μπάνιο μας σε μια πισίνα. Οι υψηλές θερμοκρασίες, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας καταστρέφουν τα πολύτιμα συστατικά της τρίχας και τα μαλλιά μας γίνονται αδύναμα, ξηρά, εύθραυστα και αποκτούν ψαλίδα. Ειδικά τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στο αλάτι καθώς έχουν υποστεί την «ταλαιπωρία» της βαφής και του ντεκαπάζ. Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει πριν βουτήξετε στη θάλασσα να έχετε περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με ειδικά προϊόντα κατά του ήλιου και του αλατιού. Ακόμη και αν δεν βρέξεις τα μαλλιά σας στο θαλασσινό νερό, θα πρέπει να εφαρμόζετε σε αυτά ειδικά προϊόντα ώστε να παραμείνουν υγιή και όμορφα. Στην αγορά υπάρχει μια μεγάλη συλλογή από αντηλιακά προϊόντα (μάσκες, conditioner, λαδάκια κτλ) καθώς και προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα και τα μαλλιά από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου, του αλατιού και του χλωρίου.

Η διαδικασία φροντίδας των μαλλιών σας όμως θα πρέπει να συνεχιστεί και αφού βγείτε από τη θάλασσα. Η πρώτη κίνηση είναι να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό. Έπειτα εφαρμόστε ειδικά λάδια και κρέμες με θρεπτικά συστατικά που θα τα ενυδατώσετε και θα αναδομήσουν την τρίχα. Κατά την παραμονή σας στην παραλία φορέστε καπέλο και μην ξεχνάτε να βάζετε στα μαλλιά σας ενυδατικά spray ή άλλα παρόμοια προϊόντα.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα

Πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια σας να διατηρήσετε λαμπερό το χρώμα των μαλλιών σας είναι να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για ξανθά μαλλιά. Με λίγο βοήθεια από τους ειδικούς του zizel.gr ι συλλέξαμε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Προστατέψτε το ξανθό χρώμα στα μαλλιά σας από τον      ήλιο, το χλώριο και το αλάτι χρησιμοποιώντας     κατά μήκος της τρίχας, ειδικά φυτικά λαδάκια και conditioner για       βαμμένα μαλλιά με SPF λίγο πριν βουτήξετε στη θάλασσα ή στην          πισίνα. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην             εισχωρήσουν το χλώριο, το αλάτι και οι         βλαβερές ουσίες στο εσωτερικό της τρίχας.
  • Αναζητήστε επώνυμες μάσκες και ειδικές θεραπείες για βαμμένα μαλλιά που έχουν εμπλουτιστεί με θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά και επιδρούν θετικά στην αναδόμηση και  θεραπεία των μαλλιών σας. Επιπλέον λόγω   των ειδικών συστατικών που περιέχουν  προστατεύουν την απόχρωση του ξανθού  από το κιτρίνισμα όπως επίσης και από           τους ενοχλητικούς πράσινους αποχρωματισμούς  που προκαλεί το χλώριο.
  • Επιλέξτε σαμπουάν ειδικά για βαμμένα μαλλιά  αλλά αποφύγετε τα συχνά λουσίματα   ειδικά το καλοκαίρι. Όσο λιγότερες χημικές ουσίες, τόσο καλύτερο για τα μαλλιά σας. Αρκεί να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με νερό και να βάζετε λίγο conditioner.   Οι ειδικοί προτείνουν αντί για σαμπουάν  την χρήση cleansing mask και προϊόντων leave in,          που λειτουργούν ως πέπλο προστασίας   για την τρίχα και το χρώμα. Στην αγορά             θα βρείτε εξαιρετικές προτάσεις επώνυμων brands για βαμμένα ξανθά μαλλιά.
  • Αγοράστε ένα φίλτρο νερού για το ντους και έτσι θα καταφέρετε να απομακρύνετε το χλώριο  και τα βλαβερά συστατικά που έρχονται  σε επαφή με το δέμα σας και με τα μαλλιά  σας. Τα μαλλιά σας μετά από κάθε λούσιμο θα είναι μεταξένια, χωρίς φθορές και  το χρώμα τους θα παραμένει ζωντανό.
  • Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν μόνα τους. Το     σεσουάρ και οι συσκευές styling  πρέπει να αποφεύγονται καθώς τα μαλλιά σας αδυνατίζουν, ξηραίνονται, δημιουργείται ψαλίδα και το χρώμα δείχνει θαμπό και         ξεπλυμένο. Μην ξεχνάτε ότι το φυσικό wave ανέμελο look ταιριάζει με το καλοκαίρι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ