Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης: Τρίτες εκλογές τον Αύγουστο αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία – Αντίπαλός μας η ξαπλώστρα

Συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη» παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε αρχικά, αισθάνεται καλά μετά την περιπέτειά του με τον κορονοϊό και πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι όπως του είπε η ομάδα του ούτε ο covid δεν άντεξε τους ρυθμούς του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι πέρασε τον covid με πολύ ήπια συμπτώματα αλλά έχουμε στην διάθεσή μας πολλά όπλα να τον αντιμετωπίσουμε.
% Buffered

Ερωτηθείς αν αισθάνεται άτρωτος είπε «ότι γιατί η κάλπη είναι άδεια και οι πολίτες πρέπει να ξαναψηφίσουν». Ωστόσο είπε ότι αισθάνεται ικανοποίηση από το ποσοστό αλλά και ευθύνη για να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά για να είναι χρήσιμος ως πολιτικός και ως πρωθυπουργός.

Ζήτησε να μην θεωρήσει κανείς ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και να μην επιδειχθεί αλαζονεία. Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση με ένα νόμο που δίνει μπόνους στο πρώτο κόμμα. Ασκησε κριτική στην αντιπολίτευση γιατί όπως είπε με την απλή αναλογική ναρκοθέτησε την πορεία τη χώρας. Εξήγησε ότι όσον αφορά στις τρίτες κάλπες τον Αύγουστο νομοτελειακά θα οδηγηθούμε εκεί αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι πριν από τα τραγικά περιστατικά του ΕΣΥ είχε μιλήσει για την ανάγκη αναμόρφωσής του.

Αναφέρθηκε στην πρωινή του επίσκεψη στον Άγιο Σάββα και το πρωτοποριακό πρόγραμμα Οίκοθεν για θεραπεία των καρκινοπαθών στο σπίτι.

Τόνισε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την αναμόρφωση του ΕΣΥ και είπε ότι η πρόκληση είναι μεγάλη και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.
«Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το debate που έγινε και αυτό που θα γίνει είπε ότι θεωρεί ότι ακούστηκαν χρήσιμα πράγματα και οι δημοσιογράφοι έκαναν καλά την δουλειά τους. «Δουλειά τους είναι να μας στριμώχνουν», είπε και πρόσθεσε ότι είναι μια ευκαιρία να ακουστούν τα προγράμματα των κομμάτων και οι θέσεις τους.

«Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός και οι πολίτες σκέφτηκαν πολύ για να κάνουν αυτή την επιλογή στις προηγούμενες εκλογές. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά για τι ψηφίζουν».

Για το αν θα κάνει ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν έχουμε προεδρικό σύστημα αλλά κοινοβουλευτικό και η τηλεμαχία γίνεται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Νομίζω ότι σε έναν βαθμό οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν θα μάθουν κάτι καινούριο από ένα debate ανάμεσα σ εμένα και τον κ. Τσίπρα.

Για τη συμμετοχή των πολιτικών σε «ψυχαγωγικές» εκπομπές είπε ότι είναι μια ευκαιρία να τους γνωρίσουν καλύτερα οι πολίτες. Να φεύγουμε από τα κλισέ.

Για το TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μέσα από αυτή την πλατφόρμα δεν δείχνει κάτι καινούριο αλλά αυτό που είναι ο ίδιος πραγματικά. Αν θέλετε να γνωρίσετε ποιος είναι πραγματικά ο Κυριάκος πρέπει να τον δείτε από κοντά και αυτό είναι το TikTok. Δεν είναι μόνο θέμα εικόνας και οι νέοι μας ψήφισαν γιατί μιλήσαμε για τα πραγματικά τους προβλήματα, είπε.

Το TikTok κου έχει δώσει τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι και να κάνω πλάκες.

Για το πως ήταν ως παιδί στο σχολείο είπε ότι ήταν καλός μαθητής αλλά όχι σπασίκλας και έχει κρατήσει πολλές φιλίες από το σχολείο και όταν θέλει να αποτοξινωθεί από την πολιτική μιλάει με τους φίλους του.

Το περιστατικό στη Μύκονο

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για το πως τον αντιμετώπιζαν οι άλλοι στην εφηβεία του καθώς ο πατέρας του ήταν πολιτικός. «Έχεις μια αίσθηση της ευθύνης και προσπαθείς να ισορροπήσεις και να περνάς μια κανονική εφηβεία. Δεν ήθελα να εκθέσω τον πατέρα μου», είπε. Διηγήθηκε ένα περιστατικό: «Ήμουν στη Μύκονο όταν ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός. Ένα βράδυ αργά είχαμε πιει λίγο παραπάνω και μια κυρία μου ζήτησε να μην γίνει καινούριο λιμάνι και μου ζήτησε να υπογράψω. Μια εβδομάδα μετά με ρώτησε ο πατέρας μου: υπέγραψες να μην γίνει καινούριο λιμάνι στη Μύκονο; Τελικά έγινε το λιμάνι».

Είπε ακόμα ότι προσπαθούσε πάντα να εξηγήσει στα παιδιά του ότι πρέπει να είναι δυο φορές πιο ταπεινοί λόγω της ενασχόλησής μου με την πολιτική. Με αφορμή κάποια πρόσφατα περιστατικά που αναδείχθηκαν από τις κοινωνικές εκπομπές έχει τελειώσει το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Τα παιδιά μου το έχουν ενστερνιστεί.

Θα ήθελα, είπε να μπορούν να πάρουν από εμένα την επιμονή και την προσήλωση στον στόχο.

Τόνισε ακόμα ότι είναι σημαντικό ένα παιδί να μπορεί να μιλήσει στους γονείς του και είπε ότι τα παιδιά του του μιλούν ανοικτά. Μου αρέσει που έχω μια ανοικτή σχέση με τα παιδιά μου και ότι μπορούν να μοιράζονται τα προβλήματα και τα ζητήματά τους.

Προσπαθώ να τους εξηγήσω τι κάνω για το πρόβλημα αυτό και ότι δεν υπάρχουν απλές λύσεις στα προβλήματα.

Θα αντιδρούσε με χιούμορ αν ένα από τα παιδιά του του έλεγε ότι ο σύντροφος ή η σύντροφός του θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΙΚΗ. «Αφήνω πάντα στα παιδιά την ελευθερία να μας συστήσουν τους συντρόφους τους».

Για την κριτική είπε ότι αντιδρά καλύτερα από ότι στο παρελθόν αντί να είναι καλόπιστη και τεκμηριωμένη. Δεν ασχολούμαι καθόλου και δεν διαβάζω τα σχόλια ποτέ. Το έκανα παλιά και κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνω. Τα παιδιά και η σύζυγός μου μπορεί να είναι πολύ αυστηροί κριτές στα θέματα της συμπεριφοράς και να μην δείχνουμε καμία έπαρση ή αλαζονεία και να μην θεωρούμε τίποτα ως δεδομένο.

Για τη σύζυγό του και τις δυσκολίες που πέρασαν στο παρελθόν και πώς τις ξεπέρασαν είπε: για χρόνια δεν είμασταν μαζί και ξεπεράσαμε την δυσκολία με το να μην χρεώσουμε αποκλειστικά στον άλλο την ευθύνη. Σε μια σχέση φταίνε και οι δυο και πρέπει να ξεπεράσεις την πίκρα και την γκρίνια της στιγμής. Εμείς δώσαμε χρόνο και δεν είπαμε ποτέ κακές κουβέντες για τον άλλο και όταν ξαναβρεθήκαμε μαζί τοποθετήσαμε την σχέση μας σε άλλη βάση και είμαστε καλύτερα από ποτέ.

Πριν πάρει κανείς οριστικές αποφάσεις και το διαζύγιο είναι οριστικό πρέπει να δίνει χρόνο.

Δουλέψαμε και με ειδικούς, είπε, για την σχέση μας και πρέπει να απενοχοποιήσουμε την ψυχολογική υποστήριξη. Τα νέα παιδιά θα ζητήσουν βοήθεια πολύ πιο εύκολα και έχουμε υποχρέωση ως πολιτεία να παρέχουμε την απαραίτητη στήριξη σε όλα τα επίπεδα.

Για το μπούλινγκ είπε ότι υπήρχε από πάντα αλλά παλιά το θεωρούσαμε κανονικό. Του δώσαμε ένα όνομα και πολλά παιδιά μπορεί να μην τα αγγίξει καθόλου αλλά σε άλλα να αφήσει ένα ψυχολογικό στίγμα.

«Με πήρε έξαλλη η Μαρέβα»

«Προσπαθώ να έχω μια κανονική ζωή έξω από την δουλειά μου. Είμαι αρκετά προβλέψιμος περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, μου αρέσει να αθλούμαι τσακώνομαι με την οικογένεια όταν πηγαίνω για ορεινή ποδηλασία. Μια εβδομάδα πριν με πήρε έξαλλη η Μαρέβα και μου είπε «είδες τι έπαθε ο πρωθυπουργός του Βελγίου; Έκανε ποδήλατο και έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του». Την καθησύχασα και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε μια γυάλα».

Έχω στείλει μήνυμα σε λάθος παραλήπτη, είπε ακόμα και για το αν χρειάστηκε να καμουφλαριστεί βγαίνοντας έξω είπε: δεν μεταμφιέστηκα αλλά αν βγω θα φορέσω ένα καπέλο και γυαλιά αλλά είναι δύσκολο να περάσω απαρατήρητος.

Μόνο στο εξωτερικό δεν με αναγνωρίζουν αλλά όλο και κάποιον Έλληνα θα συναντήσω και εκεί.

Το παρατσούκλι

Πέραν του «Κούλης» δεν έχω άλλο παρατσούκλι, είπε και πως χρησιμοποιήθηκε πολιτικά και πήρε άλλη διάσταση. Στοχοποιήθηκα και εγώ και η σύζυγός μου αλλά όλα αυτά είναι στην πολιτική και απαντήθηκαν όλα στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Η κάλπη μόνο βουβή δεν ήταν αλλά έστειλε ένα εκκωφαντικό μήνυμα, είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι ο κόσμος δεν θέλει καβγάδες και τσακωμούς. Αν μπεις στη λεπτομέρεια των θεμάτων ο κόσμος θα σε ακούσει.

Για το αν προβάρει τις ομιλίες του, είπε όχι πια. Το έκανα παλιά γιατί ο δημόσιος λόγος είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούμε. Τώρα είμαι καλύτερος ομιλητής από ότι πριν από 5 χρόνια. Πριν από 10 χρόνια ήμουν πολύ αγχωμένος. Είναι πολύ αγχωτικό να κάνεις μια δημόσια εμφάνιση.

«Δεν ήθελα ν’ ασχοληθώ με την πολιτική»

«Μετά την πρωθυπουργία του πατέρα μου, μου έμεινε μια μεγάλη πίκρα. Είχα δει έναν άνθρωπο μπροστά από την εποχή του και είχα πικραθει τότε. Δεν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική και εργάστηκα για 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Έτσι γνώρισα καλύτερα την ελληνική οικονομία αλλά και τι σημαίνει να έχω προϊστάμενο, να είμαι στην ώρα μου και συνεπής και να δίνω λογαριασμό».

«Δεν έκρυψα ποτέ ότι το όνομά μου ήταν ένα πλεονέκτημα αλλά κληρονόμησα και πολλούς εχθρούς, είπε ακόμα και θύμισε ότι κάποια στιγμή υπήρχε και αντίδραση του κόσμου και δίκαια απέναντι στις πολιτικές οικογένειες. Για τον λόγο αυτό εγώ δούλευα πιο σκληρά. Θέλω ο κόσμος να με βλέπει ως Κυριάκο και να με κρίνει γι’ αυτό που είμαι», τόνισε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Σε ποιον πολιτικό αρχηγό θα έδινε υπουργεία»

«Θα στο απαντήσω στο TikTok γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό το ερώτημα. Θέλω να το σκεφτώ και να επανέλθω».

Για το αν θα πήγαινε σε μια παράσταση που τον σατιρίζει είπε ότι όταν είσαι πολιτικός μπορούν να υπάρχουν και αντιδράσεις αλλά με ενοχλεί η χυδαιότητα και οι ύβρεις.

Έχω γίνει καλύτερος στο να δέχομαι την κριτική και καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος μπορεί να μην έχει υπομονή.

Μέσα από την κριτική και τον θυμό του κόσμου βρίσκεται μια αλήθεια και πρέπει να παραμερίσουμε το συναίσθημα και να έχεις τ’ αυτιά σου ανοικτά.

Στο τέλος της συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έζησε μια έκπληξη στην κουζίνα του στούντιο και κλήθηκε να δοκιμάσει ντολμαδάκια και να τα βαθμολογήσει.

Εμένα μου αρέσουν πολύ τα γιαλαντζί και τα ντολμαδάκια που έφτιαχνε η μητέρα μου ήταν με κιμά. Μου αρέσει πολύ το φαγητό αλλά δεν μαγειρεύω τίποτα», είπε.

Πρόσθεσε ότι όπου πηγαίνει του δίνουν ταπεράκια με ντολμαδάκια.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μηνιαίο Ωροσκόπιο Μαΐου 2024

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων για τον Μάιο 2024, από την Άντα Λεούση... της Άντας Λεούση Αστρολόγος - Μελλοντολόγος Η αγαπημένη μας Αστρολόγος Άντα Λεούση, μας δίνει αναλυτικά τις...