Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Γιατί να συνεργαστώ με έναν Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων;

Οι προκλήσεις που οι επιχειρήσεις του σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν, σε ό,τι αφορά τα ψηφιακά συστήματα και τον κυβερνοχώρο, είναι τώρα περισσότερες από ποτέ, εξαιτίας της συνεχούς προόδου που σημειώνει ο κλάδος της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερα σημαντική είναι η διαχείριση και διαφύλαξη από διαρροές των διαφόρων προσωπικών δεδομένων, που πολίτες και πελάτες έχουν εμπιστευθεί για συγκεκριμένη χρήση.

Το logiastarata.gr σας παρέχει όλη την απαραίτητη γνώση για εσάς και την επιχείρησή σας, προς αποφυγήν ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Ιδιαίτερα μετά την επιβολή συγκεκριμένου και ανανεωμένου θεσμικού πλαισίου, του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (G.D.P.R.), έγινε σαφές ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια του απορρήτου της βάσης δεδομένων τους, αν επιθυμούν να διατηρήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους.

Το περιβάλλον της προστασίας δεδομένων χαρακτηρίζεται αδιαμφισβήτητα από πολυπλοκότητα, κι έτσι για την αποτελεσματική πλοήγηση της επιχείρησής σας σε αυτόν, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη, κάποιον εξειδικευμένο Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, που μπορείτε εύκολα να βρείτε από την F SOCIETY, και κάθε άλλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών που σχετίζονται με πληροφοριακά συστήματα και τον κυβερνοχώρο.

Ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζετε από τη στρατηγική απόφαση για μια ανάθεση υπηρεσιών σε έναν εξωτερικό από την επιχείρηση ΥΠΔ;  

  1. Εξοικονόμηση

Η σταθερή συνεργασία που προκύπτει κατόπιν της προσλήψεως ενός υπευθύνου στο εργατικό δυναμικό της επιχείρησής σας, είναι σίγουρα μια κοστοβόρα δέσμευση, χωρίς αυτό να ισοδυναμεί με εγγυημένα σταθερή αποτελεσματικότητα. Μια εταιρεία αποτελούμενη από έναν “στόλο” εμπειρογνωμόνων, μπορεί να σας καθοδηγήσει για ένα πολύ μικρότερο κόστος, επιβλέποντας και εκτιμώντας την τρέχουσα επικρατούσα κατάσταση και τα σημεία βελτίωσης.

  1. Ευελιξία

Ευκόλως εννοούμενο με βάση τα παραπάνω και την ανυπαρξία της δέσμευσης, είναι η εύπλαστη σχέση μεταξύ της επιχείρησης και του Υπευθύνου. Αν η επιχείρηση για παράδειγμα εξελιχθεί, μαζί της θα αυξηθεί και ο όγκος των δεδομένων προς διαχείριση, κι έτσι μπορεί πιθανόν θα προκύψουν ανάγκες για αλλαγή του τρόπου αποθήκευσης, διαχείρισης, και κυρίως αυξημένες απαιτήσεις για την προστασία τους, αφού πλέον ο κίνδυνος κακόβουλων επιθέσεων θα είναι μεγαλύτερος.
Η υπηρεσία με την οποία θα συνεργάζεστε λοιπόν, θα διαμορφωθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να εξακολουθήσει να  διασφαλίζει συνεχή υποστήριξη και συμμόρφωση.

  1. Αντικειμενικότητα

Ως μέλος μιας ευρύτερης ομάδας, ένας εργαζόμενος είναι αναμενόμενο να αναπτύξει διάφορες φιλικές, συνεργατικές ή και συμφεροντολογικές σχέσεις με άλλους συναδέλφους τους. Έτσι, αργά η γρήγορα στις αποφάσεις του θα συμπεριληφθεί το στοιχείο της διατήρησης των ισορροπιών και της αποφυγής της σύγκρουσης συμφερόντων. Αυτό μεταφράζεται ως υποκειμενικότητα ή ανειλικρίνεια στις εφαρμοζόμενες προσπάθειες και υιοθετούμενες στρατηγικές για την προστασία δεδομένων της ίδιας της επιχείρησης. Αντίθετα, η συνεργασία με έναν εξωτερικό συνεργάτη δεν ελλοχεύει τον αντίστοιχο κίνδυνο, εξασφαλίζοντας αμερόληπτες και αντικειμενικές αξιολογήσεις, και υποδείξεις των σημείων που χρήζουν διαμόρφωση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 129 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 129 Η Νεφέλη μπαίνει αλαφιασμένη στην κάμαρα του Παύλου. “Μας ανακάλυψαν”, του λέει με κομμένη την...