Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Νέο Σπίτι – Οι απαραίτητες πολυτέλειες

Η μετακόμιση σε ένα νέο διαμέρισμα, συνοδεύεται με μια γιγαντιαία λίστα πραγμάτων και συσκευών, για τα οποία πρέπει να ελέγξεις και να επιμεληθείς. Συχνά, ειδικά εάν πρόκειται για σπίτι το οποίο προσωρινά ενοικιάζεις, αρκείσαι στα άκρως απαραίτητα και τις “ανέσεις” που το διαμέρισμα σου προσφέρει εκ των προτέρων. Ο επικρατέστερος λόγος για αυτό, αν και ταυτόχρονα συντρέχουν και άλλοι, είναι προφανώς η εξοικονόμηση χρημάτων.

Παρόλ’αυτά, φτιάξαμε μια λίστα με τα πράγματα τα οποία θα κληθείς άμεσα να ρυθμίσεις μετά τη μετακόμιση, αλλά και κάποιες “πολυτέλειες”, προτείνοντάς σου τον ευκολότερο τρόπο που θα σε βοηθήσει να τις εξασφαλίσεις!

 

  • Ηλεκτρικό Ρεύμα

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα προς άμεση τακτοποίηση, είναι η νέα σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος. Εν αντιθέσει με τον παλαιότερο καιρό, που η εταιρεία παροχής στην οποία έπρεπε να απευθυνθείς ήταν μονόδρομος και έπρεπε υποχρεωτικά να υπομένεις κάθε νέα αύξηση τιμολογίου και δημοτικών τελών, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον, υπάρχουν πολλαπλές εναλλακτικές ανάμεσα σε παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος για να επιλέξεις αυτόν που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σου. Εξασφαλίζοντας φθηνότερο ρεύμα από την NRG στο revmaenergy.store ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία της επιλογής σου, καταφέρνεις να εξοικονομήσεις ένα ποσό που θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις για να βελτιώσεις το επίπεδο ζωής σου εντός της οικίας σου.

  • Γρήγορο Internet 

Ακόμη και αν ο ίδιος δεν το είχες συνειδητοποιήσει σε επαρκή βαθμό, οι περίοδοι των εγκλεισμών μας έκαναν ξεκάθαρη τη σπουδαιότητα μιας τουλάχιστον ικανοποιητικής ταχύτητας στο Internet. Τη στιγμή που οι ταχύτητες αγγίζουν τα 100Mbps και γίνεται αντικατάσταση του δικτύου χαλκού από οπτικές ίνες, είναι αυτονόητο πως δε μπορείς να αρκεστείς σε μια μέτριας ταχύτητας σύνδεση. Ωστόσο, φρόντισε να επιλέξεις το πακέτο που ανταποκρίνεται όντως στις ανάγκες σου, και να μην παρασυρθείς από τα προωθητικά πακέτα που συνδυάζουν τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση, παρά μόνο αν σου είναι απαραίτητα ή αν ξέρεις ότι θα τα αξιοποιήσεις.

  • Τέντες

Ακόμη και αν το νέο σου διαμέρισμα έχει πολύ καλή ενεργειακή κλάση και οι νέοι σου γείτονες είναι συμπαθητικοί, θα έρθουν σίγουρα κάποιες στιγμές που θα δυσανασχετήσεις με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εγκατεστημένες τέντες. Μα γιατί ξέχασες να μαζέψεις την απλώστρα πριν τη βροχή, μα γιατί οι από πάνω αποφάσισαν ξαφνικά να πλύνουν τη βεράντα τους, ή γιατί υπάρχουν κάποιες ώρες της ημέρας που ο ήλιος σε τυφλώνει ενοχλητικά, σίγουρα θα σκεφτείς τη μαγική λύση που θα εξαφανίσει αυτά τα ξεβολέματα. Ακόμη και σε ένα σπίτι με ενοίκιο, μπορείς να διαπραγματευτείς την εγκατάσταση με τον ιδιοκτήτη. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά πανιά σε υλικό και μοτίβο ανάμεσα στο οποία μερικά να επιλέξεις. Ενδεικτικά μπορείς να περιηγηθείς στα τεντόπανα Nyfan και να πάρεις μια γεύση της διαθεσιμότητας της αγοράς, πριν καταλήξεις οριστικά.

  • Κλιματιστικό

Αδιαμφισβήτητα άκρως απαραίτητο, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν τις θερμοκρασίες στη χώρα μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο με την κλιματική αλλαγή. Σίγουρα μεγάλο πλεονέκτημα για το σπίτι που ενοικιάζεις, και από τα βασικότερα που πρέπει να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου σε άλλες περιπτώσεις. Σιγουρέψου ότι επιλέγεις την ενεργειακή κλάση που θα βλάπτει το λιγότερο δυνατόν το περιβάλλον και δεν κάνεις απρόσκοπτη χρήση, ακόμη και αν το χρηματικό αντίκτυπο με τον πάροχο που επέλεξες δεν είναι επιζήμιο.

  • Αφυγραντήρας

Στο τέλος της λίστας μας, αναφερόμαστε σε έναν οικιακό εξοπλισμό που θα μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιους πολυτέλεια. Σίγουρα μπορείς να αξιοποιήσεις την αντίστοιχη λειτουργία του κλιματιστικού σου, αν όμως μένεις σε ένα σπίτι ή μια  πόλη με έντονη υγρασία, είναι καλύτερο να προτιμήσεις την εξειδικευμένη συσκευή που θα διαφυλάξει το χώρο και την υγεία σου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 128 Ο Βρεττός καλεί σε συνάντηση τον Σεραφετίνογλου… και τα πράγματα θα πάρουν πολύ γρήγορα, πολύ...