Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πυρηνική τρομοκρατία Πούτιν στο τηλεφώνημα με Μακρόν – Η αναφορά σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι που “παγώνει”

Αναφορά στον πυρηνικό όλεθρο που επέφεραν οι αμερικανικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην πιο πρόσφατη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Γαλλία Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι πυρηνικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, που σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως αμάχους, και προκάλεσαν την παράδοση της Ιαπωνίας το 1945, απέδειξαν ότι “δεν χρειάζεται να επιτεθεί κανείς σε μεγάλες πόλεις για να κερδίσει”.

Πηγή της γαλλικής κυβέρνησης είπε στην κυριακάτικη έκδοση της Daily Mail ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνου επιθυμεί να γίνει κατανοητό ότι “όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”.

“Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν αναμφίβολα τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι, σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άλλη πηγή ανέφερε ότι “ο Μακρόν ήταν σαφώς ανήσυχος”. Τα σχόλια Πούτιν “ακούστηκαν σαν ένας πολύ βαρύς υπαινιγμός ότι ο Πούτιν μπορεί να χρσησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην ανατολική Ουκρανία”.

Πηγή της γαλλικής κυβέρνησης είπε στην εφημερίδα: “Οι δύο πρόεδροι έχουν αναμφίβολα συζητήσει τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι, σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα”.

Η Μόσχα εκκενώνει τη Χερσώνα

Τα όσα είπε ο Ρώσος πρόεδρος έρχονται στη δημοσιότητα μετά τις προειδοποιήσεις της Μόσχας προς τους κατοίκους της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία να φύγουν εν όψει της σχεδιαζόμενης ρωσικής αποχώρησης.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει μια βρώμικη βόμβα – μια συμβατική εκρηκτική ύλη με ραδιενεργό υλικό – η οποία έχει θεωρηθεί ως πιθανός πρόδρομος μιας επιχείρησης ψευδούς σημαίας.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ