Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το τραβάει στα άκρα ο Παπανδρέου – Καταγγέλλει νοθεία στον α’ γύρο με χιλιάδες επιπλέον ψηφοδέλτια

Αναταραχή επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ μετά το νέο “χτύπημα” του Γιώργου Παπανδρέου που τεντώνει το… σκοινί, ενόψει του δεύτερου γύρου και της μάχης με τον Νίκο Ανδρουλάκη για την προεδρία. Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός καταγγέλλει νοθεία στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ, την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος που επιβλέπει τη διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού.

Όπως αναφέρει, υπήρξαν καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής καθώς στο 20% των εκλογικών τμημάτων “στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν”.

Συγκεκριμένα, μιλά για τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο και την ίδια ώρα καλεί την Επιτροπή να διερευνήσει “εις βάθος” τις “εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε ασκήσει κριτική στον συνυποψήφιό του, κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει το debate μεταξύ τους ενόψει της δεύτερης προσφυγής στις κάλπες.

Όλη η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ

Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής.

Η πρώτη αντίδραση Ανδρουλάκη

Από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη πάντως εκφράζουν την έκπληξή τους για τα καταγγελλόμενα και υπενθυμίζουν ότι στην ΕΔΕΚΑΠ την πλειοψηφία την έχει ο κ. Παπανδρέου με τα 8 από τα 13 στελέχη να πρόσκεινται σε εκείνον.

Όπως λένε στο TheTOC, “προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ανακοινώνεται σήμερα ότι υπάρχει θέμα, τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποίας η πλειοψηφία πρόσκειται στον Γιώργο Παπανδρέου, ενέκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα, όπως ανακοινώθηκε από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη”.

Για το λόγο αυτό, προσθέτουν οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή, “σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που 270.000 προοδευτικοί πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους επάνω μας, απαιτείται στάση ευθύνης από όλους”.

Υπενθυμίζουν ακόμη ότι όλες οι εφορευτικές επιτροπές ανά την επικράτεια, στις οποίες μετέχουν εκπρόσωποι του πρώην πρωθυπουργού, ενέκριναν ομόφωνα τα πρακτικά και τα αποτελέσματα.

Όσο για το πώς εξηγείται η διαφορά κάποιων ψήφων, σημειώνουν ότι επειδή έπεφτε το σήμα για κάποια 5λεπτα στα τάμπλετ των εκλογικών τμημάτων, κάποιες ψήφοι καταγράφηκαν χειρόγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιτελείο κ. Παπανδρέου έδωσε στη δημοσιότητα και τα σχετικά στοιχεία που έχει από την εκλογική διαδικασία.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Παύλος αποκαλύπτει στην Ηλέκτρα την πραγματική ιδιότητα του Ορέστη

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Η Νεφέλη αρχίζει να φλερτάρει με την ιδέα να πουν την αλήθεια στον Ορέστη....