Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ακρίβεια και κορονοϊός ανησυχούν τους πολίτες – Φθορά της κυβέρνησης καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis χωρίς όμως να δείχνει να απειλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει το βαρύ χαρτί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καθώς παραμένει καταλληλότερος ως πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 33,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 19,7%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΜεΡΑ25 5,5% και η Ελληνική Λύση με 4%.

Στην εκτίμηση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ είναι ακόμη μεγαλύτερο με 41% έναντι 26,2%. Το ΚΙΝΑΛ παίρνει 8%, το ΚΚΕ 6,8%, το ΜεΡΑ25 5,5% και η Ελληνική Λύση με 5,3%.

Στην ερώτηση για το αν η πορεία της χώρας στρέφεται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση το 51% βλέπει προς τη λάθος και το 38% προς τη σωστή.

Για τους εμβολΙασμούς το 75% λέει πως έχει ήδη εμβολιαστεί, το 6% θα το κάνει, το 11% δεν θα το κάνει, το 3% έχει νοσήσει, και το 4% δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Στην ερώτηση για τον πρόσφατο ανασχηματισμό το 10% την είδε θετικά, το 50% ουδέτερα και το 35% αρνητικά.

Στο ερώτημα της Metron Analysis για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει 38% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 16% με το κανένας να έχει ποσοστό 30%.

Πηγή: newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Βρεττός φτάνει στην Αθήνα, με σκοπό να πείσει τον Γκίκα

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Ο Περλεπές πηγαίνει πρωί στο καμαράκι του Παύλου, ενημερώνοντάς τον πως δε θα τον...