Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή κριτική Τσίπρα για πυρκαγιές- πανδημία χωρίς εξαλλοσύνες και “βαρίδι” τον Πολάκη

Θεωρητικώς, βάσει της πληροφόρησης από αρμόδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρώτο κοινοβουλευτικό μπρα ντε φερ με τον πρωθυπουργό σήμερα το πρωί στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών, δεν αναμένονται εκπλήξεις από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Τα έχει πει όλα άλλωστε η αξιωματική αντιπολίτευση από τις αρχές Αυγούστου οπότε και ξέσπασε το κακό, σε σωρεία παρεμβάσεων τόσο του ίδιου του αρχηγού της όσο και στελεχών του, όπως ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και άλλα αρμόδια στελέχη. Κοινώς, το στίγμα του κ. Τσίπρα θα είναι: Είστε αναποτελεσματική κυβέρνηση, με “ξεχαρβαλωμένο επιτελικό κράτος”. Αυτό δεν θα απηχεί μόνο στις πυρκαγιές αλλά και στην αποτίμηση της πανδημίας που γνωρίζει αναζωπύρωση ( με ρεκόρ κρουσμάτων χθες) και κυρίως , τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς με σοβαρά αντικίνητρα , για τους ανεμβολίαστους.

Η κριτική που θα ασκήσει ο κ. Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, θα είναι σκληρή αλλά “πολιτική” και θα αναζητηθούν απαντήσεις χωρίς εξαλλοσύνες”, διαμηνύουν συνεργάτες του, περιγράφοντας επί της ουσίας το κλίμα που κυριάρχησε ολες τις προηγούμενες μέρες του τελευταίου μήνα του θέρους. Είναι βέβαιον , στο ίδιο πλαίσιο, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί και στην περιβόητη “συναίνεση” την οποία επέδειξε, δια της πρότασης των επτά σημείων που κατέθεσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν τω μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Από κει και πέρα, το ρεφρέν στην αξιωματική αντιπολίτευση το οποίο θα επαναλάβει και δια βήματος Βουλής, ο κ. Τσίπρας, είναι πως οι ευθύνες για τις πυρκαγιές έχουν το ονοματεπώνυμο του Πρωθυπουργού. Εξ ου και δε ζήτησε παραιτήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το ξέσπασμα των πυρκαγιών έως και σήμερα, εξ ου και είναι στρατηγική επιλογή να μην “αναλώνεται” σε επιθέσεις προσωπικές κατά υπουργών. Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr , ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να “κάψει” εκ των προτέρων και τον αναμενόμενο ανασχηματισμό “απόδοσης ευθυνών” στον οποίο “θρυλείται” ότι θα προχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και πριν από την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Βαρίδι ο Πολάκης

Κι αν μπρος του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το στοίχημα να αποδομήσει το πρωθυπουργικό προφίλ του Κ. Μητσοτάκη κυρίως σε ό,τι αφορά την διαχειριστική του ικανότητα, πίσω έχει ως βαρίδι τον Παύλο Πολάκη.

Πλέον άπαντες – σχεδόν- από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος και πάντως μετά βεβαιότητας και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι από καιρό σοβαρά προβληματισμένοι για το “πού το πάει αυτός” που έχει χαράξει όχι μόνον δική του “γραμμή” αλλά προκαλεί μονίμως παράσιτα στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και ( ή μάλλον κυρίως) σε στρατηγικής φύσεως αποφάσεις. Η στήριξη του εμβολιασμού είναι ένα από αυτά, όχι το μοναδικό, αφού κάθε τόσο, δια αναρτήσεών του, θολώνει το σήμα Τσίπρα και φέρνει το κόμμα σε θέση απολογούμενου.

Πηγή: capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ